Na het met debuutsingle “Blind” meteen te schoppen tot op radioprogramma Duyster (Studio Brussel), komt The Shadow Machine nu met opvolger “Thirst”. Een voorloper van de EP die begin volgend jaar wordt gereleased.

The Shadow Machine (Gent, BE) is de muzikale thuis van singer-songwriter Jo Geboers. Hij nodigt de luisteraar uit in zijn unieke wereld, waar het omarmen van onze eigen schaduw centraal staat. Zijn donkere en intieme songs geven een inkijk in de mysterieuze muzikant die Jo is. In zijn melancholische muziek vinden zowel donkere klanken als hoopvolle elementen hun plaats.

Zijn nieuwste single ‘Thirst’ is een intieme song waar hij de nabijheid van zijn publiek opzoekt en een warme hand uitdraagt om samen te reflecteren over de twijfels die ons als mens definiëren. Hij vertelt verhalen over de zoektocht naar onszelf, twijfels en andere interne worstelingen.

De muziek van The Shadow Machine wordt gekenmerkt door de warme, diepe stem van Geboers en een warme, verhalende instrumentatie waar ook Rhodes aan te pas komen.

Over The Shadow Machine

The Shadow Machine (Gent, BE) is de nieuwe muzikale thuis van singer-songwriter Jo Geboers. Hij nodigt ons uit in zijn unieke wereld, waar het omarmen van onze eigen schaduw centraal staat. Zijn nieuwste single ‘Thirst’ is een intieme song waar hij de nabijheid van zijn publiek opzoekt en een warme hand uitdraagt om samen te reflecteren over de twijfels die ons als mens definiëren.

De melancholische muziek van The Shadow Machine is als een bezoek in het brein van Jo. Hij vertelt verhalen over de zoektocht naar onszelf, twijfels en andere interne worstelingen. Zijn donkere en intieme songs geven een inkijk in de mysterieuze muzikant die Jo is. In zijn muziek vinden zowel donkere klanken als hoopvolle elementen hun plaats.

De debuutsingle ‘Blind’ werd zeer warm onthaald, inclusief airplay op Studio Brussel (Duyster) en een plek in de populaire Spotify playlists ‘Indie Goesting’ en ‘Made In Belgium’. Ook verscheen de track in de ‘Spot On’ lijst van De Morgen en in de ‘Signalement’ playlist van Knack Focus. The Shadow Machine werd op alternatieve radiozender Willy verkozen tot ‘Verse Vis’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: