Goele Bormans

Enkele maanden geleden mocht Vlaanderen reeds kennis maken met deze knotsgekke musical in "De Shop" in Antwerpen. Maar na het overdonderend succes van de vorige keer zag producent Deep Bridge het nog grootser. Eenmalig trokken ze dan ook met de Rocky Horror show naar de Lotto Arena. Regisseur Stany Crets beloofde een grotere show met nog meer spektakel. Het publiek kon zoals vorige keer een goody bag kopen. Hierin vonden ze onder andere rijst, confetti, rubberen handschoenen, waterpistool, krant, enzovoort...

Het was aan het publiek om op de juiste moment met het juiste te gooien. Niet naar de cast, maar naar elkaar. Zo werden er special effects gecreëerd die je anders nooit zou voelen. Enkele die-hards hadden rollen wc-papier meegebracht als verwijzing naar dokter Scott. Gezien het grootser werd, moesten de effecten natuurlijk ook spectaculairder zijn. Er werden confetti kanonnen gebruikt zodat de vloer van de zaal bijna volledig bedekt was met snippers. Ook laserstralen verlichtten de zaal op het moment dat "Frank zijn dienaars" de boel wilden overnemen. Gezien ze terug naar hun planeet Transylvanië wilden. Tijdens "de aanval" kwamen er gigantische bollen naar beneden. Prachtige planeten verschenen en we leken net in de ruimte te zitten.

Dezelfde intieme sfeer creëeren als in de Shop kon niet dus is het logisch dat er minder interactie was met het publiek. Maar met al die special effects leek het dan toch of je er net iets meer in zat. Het decor bleef voor de rest hetzelfde op het podium na dan. De uitstulping werd gretig gebruikt en gaf aan sommige scènes toch een meerwaarde. Het geluid was misschien wel luider om verder te geraken, het was toch iets minder aangenaam voor de oren. Dat lag uiteraard niet aan de cast, die wederom prachtig zong maar eerder aan de techniek. Maar dat is slechts één minpuntje in een grote berg aan positieve punten.

Het ensemble werd lichtjes uitgebreid maar dat viel nauwelijks op, omdat de zaal zoveel groter was. Daarbovenop werd er nog één iemand van de hoofdcast vervanger gezien Jasmine jaspers helaas elders moest spelen. Line Ellegiers verving haar echter met volle overtuiging en zette een geweldige Magenta neer. Laurenz Hoorelbeke speelde weer de hoofdrol en deed dat wederom met verve! Ook de rest van de cast was terug van weggeweest en leek een extra boost te hebben gekregen. Of die grote zaal en al dat extra publiek er voor iets tussen zat weten we niet zeker, maar we hebben toch een sterk vermoeden. De energie spatte gewoonweg van het podium. Het was dus een meer als geslaagd experiment!

Als kers op de taart mocht Stany na afloop nog aankondigen dat de show deze zomer hernomen wordt op de Gentse feesten! Diegene die dus hun tweede kans laten schieten hebben, kunnen een derde keer (en hopelijk goede keer) proberen te gaan kijken!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: