Piet Bekaert, oprichter van muziekuitgeverij The Right People, en Hans Kusters, oprichter van muziekuitgeverij en platenmaatschappij Hans Kusters Music, hebben besloten om samen een nieuw muziekagentschap, Two Man Sync te creëren. Dit project is in het leven geroepen om film- en TV-productiestudio’s en reclamebureaus te helpen bij het adviseren en het licentiëren van muziek voor hun campagnes en filmproducties. Two Man Sync hoopt te anticiperen op de stijgende vraag uit de audiovisuele sector naar kwalitatieve en passende synchronisaties tussen muziek en beeld.

Stijgende vraag vanuit de audiovisuele sector
Piet Bekaert: “Het clearen van muziek voor audiovisueel gebruik is een zeer specifieke aangelegenheid en vergt een professionele aanpak. Wij menen over die professionele aanpak te beschikken en willen die ten dienste stellen van productiehuizen. Een doorgedreven professionalisering kan alleen maar helpen om het recente succes van Belgische films en Tv-series, ook op internationaal vlak, te bestendigen."

Hans Kusters: “Wij anticiperen op een stijgende vraag vanuit de audiovisuele sector. Het is dan ook de ambitie van Two Man Sync om een prominente speler te worden binnen een bloeiende Belgische markt.”

Two Man Sync zal opereren vanuit de respectievelijke kantoren in Gent en Kobbegem.

Gebundelde krachten en jarenlange expertise
De uitgeverijen The Right People en Hans Kusters Music groeiden de laatste jaren gestaag. Samen bundelen zij meer dan 50 jaar ervaring in muziek en auteursrecht. Met de oprichting van een music supervision agency, Two Man Sync, willen zij nieuwe markten verkennen en richten ze zich tot de spelers in de audiovisuele sector.

The Right People, opgericht in 2012, is gespecialiseerd in het administreren van auteursrechten en naburige rechten voor auteurs, componisten, uitvoerende artiesten en labels. In de lokale markt werken zij met jonge, beloftevolle songschrijvers zoals Mooneye, Sam Renascent, Amongster en vertegenwoordigen prominente labels als Petrol Music, R&S Records, Bonzai, enz. In België vertegenwoordigen zij verschillende belangrijke catalogi en artiesten zoals David Bowie, The War On Drugs, Bløf,…

Hans Kusters Music is een muziekuitgeverij én platenmaatschappij, opgericht in 1972. Als gerenommeerd muziekbedrijf vertegenwoordigt het vele grote internationale catalogi, evenals auteursrechten van vele internationale, Belgische en Nederlandse auteurs en componisten als Tom Waits, Dave Brubeck, Clouseau en Stef Bos. Hans Kusters Music bezit verschillende labels, die een geweldige mix van genres vormen: van cabaret tot jazz, en van rock tot zelfs literaire stukken. Beide onafhankelijke uitgevrijen bieden een op maat gemaakte en persoonlijke aanpak. Deze aanpak willen zij ook doortrekken naar Two Man Sync.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: