In de vierdelige serie ‘The Putin Interviews’ gaat filmmaker Oliver Stone in gesprek met Vladimir Poetin. Stone bezocht Poetin in twee jaar tijd meerdere keren met als resultaat een filmisch portret van de veelbesproken, maar moeilijk te doorgronden, Russische president. Ogenschijnlijk op zijn gemak vertelt Poetin over zijn persoonlijke leven, nucleaire dreiging, de betrokkenheid van Rusland in Oekraïne en Syrië en de Amerikaanse verkiezingen. De serie ‘The Putin Interviews’ bestaat uit vier delen. De eerste twee delen worden vrijdag 16 juni om 22.00 uur uitgezonden op National Geographic. Deel drie en vier zijn zaterdag 17 juni om 22.00 uur te zien.

“If Vladimir Putin is indeed the great enemy of the United States, then at least we should try to understand him” - Oliver Stone

De veelgeprezen filmmaker Oliver Stone heeft heel wat succesvolle Hollywood films (o.a. ’Wall Street’ en ‘Scarface’) op zijn naam staan, maar ook documentaires over controversiële wereldleiders zoals Fidel Castro, Hugo Chavez en Benjamin Netanyahu. Nu is het de beurt aan Vladimir Poetin in een reeks verrassend intieme gesprekken. Van juli 2015 tot en met februari 2017 kreeg Stone exclusieve toegang tot de Russische president en voormalig KGB-agent. Stone volgt Poetin door de gangen van het Kremlin en interviewt hem ook onderweg in de auto of het vliegtuig. Ze spreken over Poetins jeugd in het communistische tijdperk, de weg naar macht, zijn relaties met vier Amerikaanse presidenten en de huidige relatie met de VS. Ook beantwoordt Poetin vragen over het ingrijpen van Rusland in Syrië en Oekraïne en vraagt Stone hem waarom Rusland de Amerikaanse verkiezingen heeft beïnvloed.

“’The Putin Interviews’ moet je gezien hebben, al is het maar om je eigen beeld te kunnen vormen. We zijn dan ook trots dat we, kort na de première in de Verenigde Staten, deze documentaire in Nederland en België exclusief kunnen aanbieden via National Geographic,” zegt Alphons Martens, Programming Director Entertainment & Factual bij FOX Networks Group in de Benelux. “Oliver Stone geeft de kijker inzicht in het brein van een van de meest omstreden personen van onze tijd. Poetin deelt niet alleen meer over zijn persoonlijke leven en achtergrond, maar ook zijn kijk op de wereldpolitiek. De vraag rijst dan ook: wat gaat Poetin zeggen over het ingrijpen in Oekraïne en Syrië, de relatie met Amerika en Donald Trump en de vermeende rol van Rusland in het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen?”

Dynamisch

Oliver Stone maakte ‘The Putin Interviews’ in samenwerking met Rodrigo Prieto (‘Brokeback Mountain’ en de documentaire ‘Comandante’ over Fidel Castro) en Anthony Dod Mantle (‘Slumdog Millionaire’). Dankzij deze samenwerking is er geen sprake van statische interviews en bevat de documentaire veel dynamische scenes. Zo spreken Stone en Poetin elkaar op verschillende plekken, waaronder in de auto en in het vliegtuig van Poetin. Ook nemen beiden plaats om samen naar ‘Dr. Strangelove’ te kijken, een satirische film over een Amerikaanse president die per ongeluk een kernoorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten uitlokt.

De eerste twee delen van de ‘The Putin Interviews’ is vrijdag 16 juni om 22.00 uur te zien op National Geographic, gevolgd door deel drie en vier op zaterdag 17 juni om 22.00 uur.

National Geographic heeft de uitzendrechten van ‘The Putin Interviews’ verworven van IM Global Television.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: