The Prodigy kondigt voor dit najaar zijn grote terugkeer naar de concertzalen aan! Na een langverwachte passage op de aankomende editie van Rock Werchter, zien de Engelsen hun fans graag terug in de zaal, en daarbij staat ook België op het menu! Deze keer is Paleis 12 aan de beurt om de brute kracht van deze cultband over de vloer te krijgen.

Hen nog voorstellen lijkt overbodig: als pioniers in de electro-dance zijn ze zonder twijfel de meest gekende band in het genre, waarvan niet minder dan 20 miljoen verkochte albums wereldwijd een prachtig bewijs zijn.

Al sinds 1990 is The Prodigy een boegbeeld, dat omschreven wordt als een monsterverbond van beats en rock. Het was toen dat Liam Howlett de bureaus van XL Recordings binnenstormde met zijn rauwe, allesverwoestende demo, en een nieuwe dimensie gaf aan de muziekgeschiedenis. De band leverde een grote bijdrage tot de appreciatie van dance bij een eerder gitaargericht publiek. The Prodigy, Fatboy Slim en The Chemical Brothers zijn de ware pioniers van een enorm krachtige, aparte en vernieuwende muzikale stijl. Maar ook hun prestaties op het podium verklaren een groot deel van hun legendarische statuut. Niemand die deze live-ervaring al mocht meemaken, wist er ongehavend uit te komen. Of het nu in open lucht is of in de zaal, The Prodigy is altijd een uppercut van jewelste! Vooraan op het podium poken Keith Flint en Maxim het vuur aan met monsterhits als "Out of Space", "Firestarter", "Poison" en "Smack My Bitch Up", en achter hen ontbindt Liam Howlett zijn duivels als leider van de operatie.

Als kers op de taart is het ook met een nieuw album op zak dat ze het weerzien met hun fans aankondigen. 'The Day is My Enemy' kwam uit in maart 2015 en is een stijdvaardige plaat, zoals we ze van hen gewend zijn. Het album is een vernietigende sneer naar de gekende hendendaagse superstar-dj's met hun usb-sticks. Na 25 jaar carrière is er nog geen spatje roest of sleet te bekennen. Ze zijn de punkrock van de 21ste eeuw, en komen dat niet enkel deze zomer op Rock Werchter bewijzen, maar ook op 11 november op de planken van Paleis 12 in Brussel! De ticketverkoop start op vrijdag 29 mei om 10u30.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Prodigy
Datum: 
Woensdag 11 november 2015
Locatie: 
Paleis 12, Brussels Expo

Reservatie:

Meer over