Line-up voor de Explosive Stage verder aangevuld met o.a. Paradise Lost, Raised Fist, The Rumjacks, Toxic Holocaust, Born From Pain, Negura Bunget

Zondag 10 juli zal het Petrovaradin Fort in het Servische Novi Sad op haar grondvesten schudden, want die dag zal The Prodigy een optreden geven tijdens het EXIT Festival. De band keert daarmee terug naar wat zij hun favoriete festival noemen, na eerdere optredens in 2007, 2009 en 2013. Het EXIT Festival is het grootste festival van Zuidoost-Europa.

The Prodigy heeft in Servië een enorme status, doordat het één van de eerste acts was die in het land kwam optreden nadat de sancties vanwege de oorlog in de Balkan waren opgeheven. In een speciale boodschap aan de bezoekers van het EXIT Festival lieten bandleden Liam, Keith en Maxim weten: “Exit Warriors, you wanted us and we’re coming! We are gathering at the Fortress, so be there! See you all! Peace!”

Het optreden van The Prodigy zal plaatsvinden op de Main Stage, waar ook onder meer Wiz Khalifa, Ellie Goulding, Bastille, The Vaccines, Tinariwen, Sigma, Modestep en Wilkinson zullen optreden.

Naast de toevoeging van The Prodigy aan het programma voor de Main Stage, is ook het programma voor de Explosive Stage verder aangevuld. Dit podium staat in het teken van punk en metal. Nadat eerder al de komst van Anti-Flag en At The Gates waren aangekondigd, zijn nu Paradise Lost, Raised Fist, The Rumjacks, Toxic Holocaust, Born From Pain en Negura Bunget aan het programma toegevoegd, alsmede een lange reeks lokale acts. De hele line-up voor de Explosive Stage is hier te vinden.

Op overige podia zullen onder meer Kensington, Nicky Romero, Robin Schulz, Nina Kraviz, Marco Carola, Dave Clarke, Solomun, Cock Sparrer, The Black Heart Rebellion, Dub Pistols en My Baby optreden. Vanuit België staan dj's Dimitri Vegas & Like Mike en de band The Black Heart Rebellion op het programma.

Het EXIT Festival werd dit jaar uitgeroepen tot beste zomerse muziekfestival door het platform European Best Destinations, een samenwerking van 355 Europese toerismebureaus en de Europese Commissie. Met name de ontstaangeschiedenis (het festival begon als studentenprotest tegen het toenmalige regime van Milosevic) en het sociaal activisme door de festivalorganisatie werden geroemd.

Het EXIT Festival vindt plaats van 7 tot en met 10 juli. Een ticket voor het EXIT Festival kost €121 voor vier dagen. Voor slechts €280 zijn er pakketten te verkrijgen met festivalticket, campingticket en busvervoer vanuit Nederland of België.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: