Na een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall afgelopen april en met een optreden in het vooruitzicht op WE ARE ELECTRIC aankomend weekend, kondigt The Prodigy hun terugkeer naar ons land aan. Op 18 november staan de Britse electropunkers samen met special guest Public Enemy in de Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande donderdag 18 juni om 10 uur.

Liam Howlett, Keith Flint en Maxim slaan met hun mix van techno, acid, breakbeat en punk al ruim twintig jaar een stevige brug tussen rock en dance. In die twee decennia heeft de band vele classics op hun naam gezet als 'Out of Space', 'Voodoo people', 'Smack My Bitch Up', 'No Good (Start The Dance)' en 'Firestarter'. Een optreden van de The Prodigy barst uit zijn voegen van de energie. Ze zijn dan ook een graag geziene gast in clubs en op festival over heel de wereld.

Het nieuwe (zesde) album ‘The Day Is My Enemy’, dat dit jaar in maart uitkwam, sloeg in als een bom en bereikte direct de tweede positie van de Nederlandse Album Top 100. De video’s voor ‘Nasty’ en 'Wild Frontier’ hebben inmiddels miljoenen views gekregen op YouTube. De langverwachte opvolger van het album ‘Invaders Must Die’ is dan ook wederom een strijdvaardige plaat waarmee de band dicht bij het zo geroemde en herkenbare geluid blijft dat de groep zo groot heeft gemaakt. In juli verschijnt er ook een nieuwe EP ‘The Night Is My Friend’ met een edit van de kersverse single ‘Rhythm Bomb feat. Flux Pavilion’, de non-albumtrack ‘AWOL’ en remixen van ‘Get Your Fight On (Re Eq)’, ‘Rebel Radio (René LaVice's Start A Fucking Riot Remix)’ en ‘The Day Is My Enemy (Caspa Remix)’

Naast een arsenaal aan nieuw werk brengt de band speciaal voor de nieuwe tour hiphop-legende Public Enemy mee; “We are hyped to announce we have our old skool heroes Public Enemy joining us on our UK and European tour” aldus Liam Howlett.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Prodigy & Public Enemy
Datum: 
18 november 2015
Locatie: 
Ziggo Dome Amsterdam

Reservatie:

Meer over