Prince zal altijd herinnerd worden als een uitzonderlijk performer, een fenomenaal hitschrijver en een revolutionair artiest. Maar naast de lange tijd die hij gedurende zijn 40-jarige carrière in de spotlights doorbracht, werkte Prince ook achter de schermen onuitputbaar verder als een mentor voor beginnende artiesten en pende hij nummers neer voor opkomend talent waar hij in geloofde.

In juni dit jaar brengt The Prince Estate ‘Originals’ uit, een 15 nummers tellend album met 14 nooit eerder uitgebrachte tracks die de onmisbare rol van Prince in de carrière van andere artiesten uitlicht. De nummers werden geselecteerd door Troy Carter, namens The Prince Estate, en JAY-Z.

Verschillende van de iconische nummers op ‘Originals’ waren destijds grote hits voor de artiesten die ze uitbrachten. Sheila E.’s “The Glamorous Life” bijvoorbeeld haalde de eerste plaats in de dance charts in 1984, en het enorme success van ‘Manic Monday’ zorgde voor een 2de plaats in de pop charts voor zowel de single als het bijhorende album. Het album bevat eveneens Prince’s meesterlijke versie van ‘Nothing Compares 2 U’ uit 1984, die in 2018 als alleenstaande single werd uitgebracht.

Vanaf 7 juni zal ‘Originals’ exclusief te streamen zijn op TIDAL gedurende veertien dagen. Op 21 juni zal dit uitzonderlijke werk uit Prince’s archief overal te downloaden en streamen zijn en komt het ook fysiek beschikbaar op CD. Een 180 gram 2LP en limited edition Deluxe CD+2LP zullen volgen op 19 juli. Het album kan nu al voorbesteld worden via deze link: https://lnk.to/OriginalsMP

TRACKLISTING
1. Sex Shooter
2. Jungle Love
3. Manic Monday
4. Noon Rendezvous
5. Make-Up
6. 100 MPH
7. You're My Love
8. Holly Rock
9. Baby, You’re a Trip
10. The Glamorous Life
11. Gigolos Get Lonely Too
12. Love… Thy Will Be Done
13. Dear Michaelangelo
14. Wouldn’t You Love to Love Me?
15. Nothing Compares 2 U

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: