Peter Minnebo

The Pretenders bleven maar gaan en gaan, ook op de 2e concertavond in De Roma afgelopen woensdag. Maar liefst 4 decennia lang varen ze mee in het internationaal rocklandschap, met als typisch roemrijke ingrediënt, het charisma en warme stem van leadzangeres Chrissie Hynde.

De legendarische Roma wist ook met Chrissie Hynde de afspraak met de muziekgeschiedenis op een dienblaadje aan te bieden voor de liefhebbers. In 1972 stond Paul McCartney hier op de planken (toen nog Ciné Roma), maar Hynde deelde toevallig met hem de stage in Wembley in 2022 én het eerste album dat ze ooit kocht was… jaja…‘Meet The Beatles’.

Met The Pretenders was het pure rock 2.0, de songs zoals ze zijn, zonder poespas van herbewerkingen of remixen. Focus op de muziek, zonder visuals en met 8 witte volgspots. Ook de frontvrouw kreeg je zoals ze is, recht voor de raap. Zo werd een song onderbroken, zelfs stilgelegd om fans erop te wijzen dat het smartphone gebruik tijdens een concert not done is. Chrissie ziet immers liever hun gezichten dan de achterzijde van de smartphones. En had ze gelijk, of had ze gelijk? En ook tijdens ‘Kid’ kwam ze op haar stelling nog eens stellig terug.

Daarna mocht het charme offensief opengetrokken worden met “It’s great to be back in Antwerp, my favourite city in Europe!”. ‘Message of Love’ werd ingezet, met een eerste opwarming van het overwegend 50+ publiek, en met een welgemeend applaus. Er werd nog meer gegrabbeld in de ton van best of met ‘Back on the Chain Gang’, ‘Don’t Get Me Wrong’ en ‘Middle of the Road’. Laatstgenoemde song werd subliem afgewerkt met mondharmoncia-soul-sounds à la Hynde. Verder ook nieuw materiaal, dat nog gereleased moest worden maar “Geen nood, als je ze nog niet kent, wij ook nog niet!”, grapte de frontvrouw. De nieuwe single ‘Let The Sun Come In’ katapulteerde het publiek terug naar The Pretenders van hun tienerjaren, nu weliswaar in een gouden versie van de toenmalige Pretenders rock. In de nieuwe single alleen maar positiviteit: ‘we don’t have to get old’ & ‘to live forever, that’s the plan’.

In de bis is er nog ‘Junkie Walk’, eindigend met de duistere lyrics “every junkie has to die”. En Chrissie(71) zelf, die gaat nog niet op pensioen, want het veertiende studioalbum ‘Relentless’ zit eraan te komen op 1 september 2023. De zwarte rockoutfit en zwarte lederen knielaarzen hangt ze voorlopig nog niet aan de haak.

The Pretenders wisten zonder moeite de grandeur van hun passage op Torhout/Werchter 87 in stand te houden en bereiden zich voor op een zomer vol liveshows in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en enkele optredens als voorprogramma van Guns N’ Roses. Let’s Rock!

Alle info: https://thepretenders.com/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Pretenders
Locatie: 
De Roma
Meer over