Come out and play! Skatepunk-legendes THE OFFSPRING komen de Grote Kaai platspelen op woensdag 9 augustus! Meer namen voor deze punkrockdag maken we binnenkort bekend.

De voorverkoop voor deze dag start meteen via www.lokersefeesten.be, wacht niet te lang om je tickets te bestellen! Belangrijk: vanaf dit jaar zijn alle ticketprijzen inclusief administratie- en transactiekosten, deze worden dus niet meer apart aangerekend.

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Eerder werden al PIXIES , ALICE COOPER, MARILYN MANSON, MEGADETH, DOE MAAR en ANOUK aangekondigd. Meer nieuwe namen en info volgen binnenkort.

The Offspring

Geen enkele muziekstroming is zo dikwijls doodverklaard als punkrock. De LP van The Sex Pistols was destijds nog niet eens uit of de eerste condoleances stroomden al binnen en toen The Ramones met Phil Spector gingen samenwerken werden er ook al doodskisten besteld. Wat bleek echter, het genre en de bijhorende attitude zijn zichzelf sindsdien steeds blijven heruitvinden en de commerciële piek zou pas 17 jaar na “No Future” plaatsvinden: de doorbraak van de California skatepunk, inclusief The Offspring.

Plots ging de halve westerse jeugd aan het skaten en hing iedereen een ketting aan z’n bermuda, petjes mochten weer achterstevoren gedragen worden. Na al die jaren is het nog steeds fijn om jezelf een bloedneus te pogoën op de tonen van ‘Self esteem’, ‘Come out and play’, ‘Pretty fly (for a white guy)’, ‘Gotta Get Away’ of ‘The kids aren’t alright’. Onze reactie, toen de bevestiging binnenliep dat de heren op woensdag 9 augustus op de Grote Kaai zouden aantreden, klonk dan ook een beetje als “Ja Ja Ja Ja Jaaaa”, dat u zou moeten herkennen als de intro van de indrukwekkende dance tune ‘All I want’.

U ziet het, The Offspring is een jukebox vol meebrullers voor jong en minder jong, gebracht door veertigers die nog steeds op een podium springen – gitaren horen daarbij steevast onder de bollocks te hangen – zoals hun turnleraar hen dat in de jaren '70 heeft aangeleerd. En u? U zal in grote getale aanwezig zijn en zich volledig smijten alsof het nog steeds 1996 is. U weet wel, het jaar dat men de doodskisten, die men in 1979 voor punk had besteld, heeft gebruikt om grunge definitief te begraven. Noteer het in jullie dure smartphone: woensdag 9 augustus, de dag dat The Offspring, uit Huntington Beach, California die van Lokeren, Oost-Vlaanderen zal leren pretpunken zoals niemand u dat ooit geleerd heeft. Come dus toch maar out, and play!

Over De Lokerse Feesten

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Na een zeer succesvolle 2016 editie gaan we ook nu weer voor een eclectische mix van metal en hard(e) rock over dance, roots en urban tot pure pop. Dat is wat dit stadsfestival reeds meer dan 40 jaar (sinds 1975!) zo uniek en gesmaakt maakt voor een heel verscheiden publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
4 - 13 augustus 2017
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over