De laatste headlinerspot van Sziget 2019 gaat naar de Amerikaanse indierockband The National. Dat maakt de organisatie van het multiculturele Hongaarse muziekfestival bekend. The National schuift als hekkensluiter aan naast de eerder aangekondigde headliners Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine, Post Malone, The 1975, Twenty One Pilots en Martin Garrix. Verder voegt Sziget nog 16 andere acts toe aan de line-up, waaronder Mura Masa, Tom Odell en Khruangbin.

Met zeven succesvolle albums op zak verovert The National met recht de laatste headlinerplek, op zaterdag 10 augustus. Ook de multi-instrumentalist Mura Masa betreedt die dag The Island of Freedom. Singer-songwriter Tom Odell keert na zijn optreden op Sziget 2017 deze zomer op maandag 12 augustus terug naar Boedapest. De Britse Johnny Marr, vooral bekend als ex-Smiths gitarist, maakt zijn opwachting op het eiland op de laatste dag van het festival, evenals het exotische funk-trio Khruangbin.

Vanuit de elektronische scene vullen onder andere Honne, Jax Jones, David August, Sonny Fodera, Polo & Pan en Burak Yeter het affiche aan. Ook zijn de Canadese rockbands Broken Social Scene en Black Mountain aangekondigd. Verder is de komst bevestigd van de Britse zangeres Grace Carter, de Australische reggae-fusion-band Ocean Alley en de Amerikaanse rockbands Big Thief en Coheed & Cambria.

Daarnaast verzorgt het festival weer een uitgebreid randprogramma vol (straat)theater, dans, circus, cabaret, wereldmuziek en kunst. Zo'n 500.000 festivalfans uit meer dan 100 landen reizen tussen 7 en 13 augustus af naar Óbuda-eiland in hartje Boedapest voor dé week van het jaar. Tickets en meer info zijn te vinden op de Sziget-website.

10 jaar Sziget Express
In de zomer van 2019 viert de Sziget Express een jubileumeditie: voor het 10e jaar op rij brengt de festivaltrein honderden 'Szitizens' van Nederland naar Hongarije. De eerste trein was in recordtempo gevuld. De verkoop van de tweede trein gaat ook alweer hard; de Economy Couchettes zijn reeds uitverkocht. Tickets voor de groenste reisoptie naar Sziget zijn te koop op de website van organisator Festival.Travel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over