De nieuwe dramaserie ‘The Long Road Home’ van National Geographic vertelt het waargebeurde verhaal van een divisie Amerikaanse soldaten die in 2004 voor een ogenschijnlijke routineklus naar Irak wordt gestuurd. Ze lopen echter in een genadeloze hinderlaag bij Sadr City, Baghdad. Het is het begin van een felle en heldhaftige strijd, terwijl 7.000 kilometer verderop hun families 48 uur lang in zenuwslopende onzekerheid bidden voor een goede afloop. De cast van deze serie bestaat onder anderen uit Michael Kelly (House of Cards) en Sarah Wayne Callies (Prison Break, The Walking Dead). 'The Long Road Home’ start aanstaande zondag 5 november om 21:30 uur met een dubbele aflevering op National Geographic.

4 april 2004: Zwarte Zondag

Een nieuwe lichting Amerikaanse soldaten gaat op missie naar Irak, maar dit pakt compleet anders uit dan verwacht. Op 4 april 2004 – een dag die later bekend komt te staan als ‘Zwarte Zondag’ – loopt de groep in een hinderlaag, waarbij er doden en gewonden vallen. Wanneer het nieuws het thuisfront bereikt staan ook hun levens op z’n kop.

Waargebeurde feiten

‘The Long Road Home’ is gebaseerd op waargebeurde feiten uit het gelijknamige boek van Martha Raddatz. Niet alleen de doodstrijd van de soldaten aan het Irakese front staat centraal. De serie laat ook de zenuwslopende onzekerheid zien van het thuisfront in Texas, waar echtgenotes en kinderen plotsklaps een leven leiden tussen hoop en vrees. Iedere aflevering vertelt het verhaal vanuit het perspectief van een andere militair. De cast bestaat onder anderen uit Michael Kelly (House of Cards) en Sarah Wayne Callies (Prison Break, The Walking Dead).

'The Long Road Home' is vanaf zondag iedere week om 21:30 te zien op National Geographic.

KOMEND WEEKEND: WAR ON TERROR WEEKEND

Speciaal voor de première van ‘The Long Road Home’ staat National Geographic komend weekend (4 & 5 november) in het teken van ‘War on Terror’. Met indringende portretten van onder anderen Saddam Hoessein, Moammar Khadaffi en Osama Bin Laden, maar ook ooggetuigenverslagen vanuit oorlogsgebied in ‘The Real Blackhawk Down’ en ‘Fighting ISIS’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: