Goele Bormans

The Little Mermaid is de tweede musical die Marmelade uitbrengt. vorig jaar namen ze een ietwat stroevere start met Beauty and the Beast maar dat maakten ze deze keer helemaal goed! Net als vorige keer streek het productiehuis neer in Flanders Expo in Gent, waar gisteren een tal van genodigden de première kwamen bijwonen.

The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariel (Ianthe Tavernier). Een jonge zeemeermin die nieuwsgierig is naar de wezens die boven het water wonen; de mensen. Haar vader, Koning Triton (Hans Peter Janssens), vindt echter alle mensen slecht. Hij verbiedt Ariel dan ook om nog naar boven te zwemmen. Maar daar heeft Ariel geen oren naar. Als ze op een dag boven water gaat ziet ze een schip varen. Op het schip zit Prins Erik (Juan Jerlo) met zijn bemanning. Plots breekt er een storm uit en wordt het schip helemaal verwoest. Prins Erik slaagt over boord, maar wordt op het nippertje gered door Ariel. Ze wordt op slag verliefd. Net op het moment dat hij wakker wordt komt zijn voogd Grimbert (Frank Hoelen) eraan. Ariel, Jutter (Marc Lauwrijs) en Botje slaan snel op de vlucht maar niet voordat Erik nog een glimp van haar opving. Zal ze haar prins terug zien?

De prins was al eerder betoverd door haar stem, maar nu hij haar gezien heeft is hij vast besloten het meisje te vinden. Ariel is stapelverliefd en dat begint al snel iedereen te merken. Ook haar door en door slechte tante Ursula (Anne-Mie Gils). Zij wil Ariel helpen en stuurt haar trouwe helpers Slijmbol (Jan Schepens) en Slijmbal (Nordin de Moor) op haar af. Ze doet Ariel een voorstel. Zij geeft haar benen als Ariel in ruil haar stem afgeeft. De enige kanttekening is dat Ariel voor zonsondergang binnen 3 dagen door de prins gekust moet worden als teken van zijn ware liefde. Slaagt ze hier niet in, dan moet ze haar ziel afstaan aan Ursula. Ariel niet gesteund door haar vader en dolverliefd op de prins, besluit hierop in te gaan. Zal ze erin slagen prins Erik voorgoed te veroveren? Zal ze voortaan als mens door het leven kunnen gaan? Of lukt het haar niet en wordt haar ziel overgedragen naar Ursula?

Een afloop die waarschijnlijk iedereen weet van het alom gekende Disney sprookje. De musical blaast dit jaar 10 kaarsjes uit! Hoge verwachtingen dus voor regisseur Frank Van Laecke en choreograaf Tim Van der Straeten. En ze losten deze ook volledig in samen met de cast. Ianthe Tavernier en Juan Jerlo kropen in de huid van de hoofdrollen Ariel en Prins Erik. Ianthe zette een prachtige Ariel neer die met haar glasheldere stem het publiek meerdere malen kippenvel bezorgde. Ook Juan overtuigde iedereen als prins. Naast hen liep er nog een fantastische krab Sebastiaan gespeeld door Kobe van Herwegen. Zijn geweldige accent deed ons helemaal terugdenken aan de film en bracht iedereen vaak aan het lachen. Maar hij was niet alleen ook Marc Lauwrijs toverde als Jutter meermaals een glimlach bij het publiek. Jan Schepen en Nordin de Moor, kropen met hun hand in de gladde huid van Slijmbol en Slijmbal, de twee gedienstige alen van Ursula. Geniepig kronkelde ze over het podium en deden samen met Anne Mie Gils als Ursula het publiek af en toe een beetje bibberen. Zelf bibberde ze een heel klein beetje van haar broer, Koning Triton, vertolkt door Hans Peter Janssens, die het met zijn 7 dochters toch niet echt getroffen had. Charlotte Campion, Laura Seys, Anne Van Opstal, Lotte Stevens, Barbara de Winter en Hilde van Wesepoel maakte van alle drama op het podium, zoals het goede dochters betaamd. Ivan Pecnik hield dan weer eerder zijn kookkunsten als Chef Louis boven en maakte zich niet bepaald populair door Sebastiaan de pot in te willen draaien. Frank Hoelen bood al zijn goede raad aan Juan Jerlo aan zodat zijn prins de juiste beslissing zou nemen.

Het decor bestond uit een gigantisch podium met een hele grote en knappe ledwall. Deze zorgde ervoor dat alle scènes de juiste sfeer kregen en maakte het plaatje echt af. De switch tussen onder water en boven water werd hierdoor ook moeiteloos gedaan. Maar ook special effects zoals bv zeepbellen blazen in de zaal, maakte van deze musical een heus spektakel. De cast zal alvast een goede conditie getraind hebben tijdens het repeteren want zij moeten nogal kilometers afleggen om op tijd van de ene kant naar de andere te lopen. Al hadden sommigen meer geluk, zij mochten zich verplaatsen met de boot. Een rijdende/varende boot op het podium was een zeer knap decorstuk. Buiten vliegende acrobaten, vloog ook hoofdrolspeelster Ianthe door de zaal. Op het moment dat Ariel benen krijgt en moet zwemmen voor haar leven “zwemt” Ianthe van op het podium tot helemaal vanachter in de zaal. Een leuk gevoel moet dat geven om zo even over je publiek te passeren. Ook de kostuums waren prachtig, kleurrijke pakjes die de zee helemaal omtoverden tot een zee vol leven.

Kortom een musical die je kippenvel bezorgt, je aan het lachen brengt en je omver blaast van verbazing. Een must-see voor het hele gezin! Cast en crew verdienen een dikke pluim! We kijken al uit naar de productie van volgend jaar… Je kan deze voorstelling nog de hele kerstvakantie gaan bekijken, maar haast je want met zo’n prachtige musical zwemmen de tickets de deur uit.

Tickets en info: www.thelittlemermaid.be

Cast:

Ariel Ianthe Tavernier
Prins Erik Juan Jerlo
Sebastiaan Kobe van Herwegen
Koning Triton Hans Peter Janssens
Ursula Anne Mie Gils
Jutter Marc Lauwrijs
Grimbert Frank Hoelen
Slijmbal Nordin de Moor
Slijmbol Jan Schepens
Chef Louis Ivan Pecnik

De Botjes: Nalu Gilbert, Milan De Raes, Obe Lambert

En niet te vergeten het uitmuntende ensemble: Anne van Opstal, Hilde van Wesepoel, Laura Seys, Lotte Stevens, Barbara De Winter, Charlotte Campion, Liv Van Aelst, Isabelle Heremans, Dorian Liveyns, Koen Van Agtmaal, Sven Tummeleer, Leendert De Vis, Mike Wauters, Olivier Bracke en Jurgen Stein

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: