The Lighthouse releaset hun nieuwe EP Joyride, geproduced door Huub Reijnders (Kaiser Chiefs, Gabriël Rios, etc.) en Pieter Schrevens (Five Days).

Na opener Hollywood in het voorjaar zorgde Backbeats voor het mooie weer deze zomer met een notering van 12 weken in De Afrekening. De nieuwe single en titelsong van de EP Joyride is intussen goed op weg om een vervolg aan het hitparcours van The Lighthouse te breien.

Met hun nieuwe EP toont The Lighthouse de evolutie die ze hebben meegemaakt sinds De Nieuwe Lichting. De vindingrijke popsongs doen de luisteraar nog steeds bewegen, al wikkelen ze zich soms in een iets mysterieuzer sfeertje. The Lighthouse laat zien dat ze als songwriters verschillende paden kunnen bewandelen, met een groot hart voor melodie en aanstekelijke harmonieën als rode draad.

The Lighthouse Live

  • 15 november - Instore Fnac Leuven
  • 18 november - Instore George and The Bear Genk
  • 18 november - Instore Gigaswing Hasselt
  • 25 november - Ancienne Belgique

The Lighthouse?
Frisse, dansbare popsongs, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur. Met single 'Hollywood' wist de band het grote publiek te bereiken en kapen ze in 2017 het hoogste schavot weg bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Wat volgt is een zomer met 20 festivalshows waaronder Pukkelpop, Crammerock, Suikerrock, Maanrock, rock Zottegem e.v.a..

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over