Na de aardbeving die de aankondiging van hun grote reünie vorig jaar teweegbracht, en hun Europese tournee die hen onder meer naar Vorst Nationaal bracht, hebben Pete Doherty, Carl Barât, Gary Powell en John Hassall nu ook de laatste hand aan een gloednieuwe plaat gelegd. Als kers op de taart kondigen de enfants terribles van de Britse muziekscene hun podiumterugkeer aan, met een nieuw Brussels concert in het intieme kader van de Ancienne Belgique, op vrijdag 4 maart.

Opgericht in 1997 door twee boegbeelden van de Engelse rockwereld, hebben The Libertines de wind in de zeilen. Al vanaf het prille begin steken zij alle concurrentie de loef af met twee megahits op éénzelfde 45-toerenplaat: "What A Waster" en "I Get Along", beide geproducet door Bernard Butler van Suede. De twee hypergetalenteerde heethoofden maken een steile opmars en stapelen succesverhaal na succesverhaal op met hun twee opmerkelijke albums 'Up The Bracket' (2002) en 'The Libertines' (2004), waarvoor Mick Jones van The Clash tweemaal achter de knoppen zat. Chaos, incidenten, genialiteit en schandalen blijven als een rode draad doorheen de carrière van de meest spraakmakende Engelse band van het nieuwe millennium lopen, tot aan hun pijnlijke split in 2004. Sindsdien, en op een eenmalige reünie op Reading Festival in 2010 na, leggen zowel Carl Barât als Pete Doherty zich toe op hun solocarrières, die het opnieuw ver schoppen dankzij het uitzonderlijke muzikale talent van de twee.

De grootste stormen zijn gaan liggen, maar The Libertines behouden hun scherpe kantjes en hun klasse, blijven rockfanaten inspireren, en slagen en nog steeds in om het muziekwereldje op zijn kookpunt te brengen vanaf het eerste gitaarakkoord. Nu de reünie op het podium een feit is, maakt de groep – geheel verrassend – ook in de studio zijn rentree om ons een veelbelovende derde plaat voor te schotelen. 'Anthems For Doomed Youth' werd in zes weken tijd opgenomen in een dorpje op twee uur van Bangkok, ver van alle drukte in Londen, en werd geproducet door Jake Gosling (Ed Sheeran, Paloma Faith ...).

Eind 2014 zette de Engelse band Vorst Nationaal al in vuur en vlam, maar nu is de Ancienne Belgique aan de beurt om hen welkom te heten! Let op, dat gaat fluiten in de oren op 4 maart... De ticketverkoop start op woensdag 16 september om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Libertines
Datum: 
Vrijdag 4 maart 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over