Het nieuws van hun reünie verspreidde zich eind april als een lopend vuurtje: The Libertines zullen op 5 juli in het kader van British Summer Time Festival optreden in het Londense Hyde Park. Pete Doherty, Carl Barât, Gary Powell en John Hassall kondigen vandaag een reeks Europese concerten aan, waarin ook een Belgische passage op het programma staat! Ze zullen op 1 oktober optreden in Vorst Nationaal. Nu al één van de muzikale hoogtepunten van dit najaar!

In 1997 richten twee enfants terribles van de Brit-scene samen The Libertines op. De band lijkt gezegend door de Goden. Al vanaf hun debuut, met twee hits op één en dezelfde 45-toeren-single (“What A Waster” en “I Get Along” – beide geproducet door Bernard Butler van Suede), laten ze de concurrentie ver achter zich. De getalenteerde heethoofden kennen een steile klim in populariteit en stapelen de successen op met hun twee platen ‘Up The Bracket’ (2002) en ‘The Libertines’ (2004), die Mick Jones van The Clash producete. Rampspoed, chaos, genialiteit en schandelen gaan hand in hand met de carrière van de meest prominente band van het nieuwe millennium, tot aan hun jammerlijke split in 2004. Sindsdien wijden zowel Carl Barât als Pete Doherty zich – met uitzondering van een vluchtige reünie op Reading Festival 2010 – aan hun solocarrières, die beide heren naar een hoger niveau als muzikant en singer-songwriter tilden.

Vandaag blijft de groep het onderwerp van wilde dromen, en slagen ze er opnieuw in om de muziekwereld de oren te doen spitsen met niet meer dan een vingerknip. De Engelsen trekken samen naar Brussel voor een onvergetelijk concert! Afspraak met The Libertines op woensdag 1 oktober op het podium van Vorst Nationaal. Een concert vol Britrock met scherpe randjes, dat absoluut niet te missen is! De voorverkoop begint op vrijdag 20 juni vanaf 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Libertines
Datum: 
Woensdag 1 oktober 2014
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over