The Kooks, ze komen naar Lokeren en ze vervoegen de reeds geweldige line-up van maandag 3 augustus met dEUS en Belle and Sebastian!!

De 41e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 31 juli tot en met zondag 9 augustus 2015. Eerder werd reeds de komst bekendgemaakt van dEUS, Belle and Sebastian (3 aug), Kaiser Chiefs, The Jesus And Mary Chain (Psychocandy), Mark Lanegan Band (5 aug), Marco Borsato en Clouseau (1 aug). De voorverkoop voor deze dagen is reeds gestart, via www.lokersefeesten.be.

Meer namen (ook voor de Red Bull Elektropedia Room) en info over de start van de abonnementenverkoop worden binnenkort bekendgemaakt.

The Kooks (maandag 3 aug)

En we hebben daar een kleine anekdote over te vertellen, meer bepaald over hun rider: The Kooks is namelijk de enige groep ter wereld die ter plekke een cardioloog eist, omdat het sinds 2006 keer op keer bewezen is dat honderden vrouwenharten alarmerend veel sneller slaan telkens Luke Pritchard en zijn maten zich op een podium begeven. Wij, mannen met baarden en een Mening over elke band in de wereld, doen het echter voor de muziek en toen we gisteren in een pub de 4 cd's van The Kooks aandachtig herbeluisterden waren we het er allemaal over eens dat het stilaan tijd wordt voor een singlesverzamelaar. Pakweg tegen Kerstmis 2015, bijvoorbeeld. Leest u wat dat betreft mee, dames en heren van de platenfirma? Zelf gaan we helemaal uit de bol op de tonen van 'Always where I need to be' of 'Shine on' maar wij kennen madammen bij wie het telkens weer kermis is in hart- en onderbuikstreek wanneer ze 'She moves in her own way' of 'Ooh la' horen. Het is verder ook hartverwarmend om te zien hoe The Kooks in 2014 via hun voortreffelijke CD 'Listen' en voorafgaande single 'Down' al hinkstapspringend een nieuwe weg durven inslaan, een weg richting nieuw publiek en moderner geluid. En wat gezegd van single 'Around Town', een nummer zo goed dat het ons telkens weer al te gretig twee duimen en acht overige vingers doet aflikken.

We doen dat zelfs zo fanatiek dat we niemand nog een hand durven geven, zo gegeneerd zijn we in onze ondertussen donkerrode vingertoppen. U begrijpt het al, The Kooks op de Lokerse Feesten wordt een topfeest voor mensen die houden van de crème de la crème van de Britse gitaarpop. Mensen die vooralsnog niét houden van de crème de la crème van de Britse gitaarpop: kom af, laat u overdonderen en laat aan uw naasten weten dat u voor Kerstdag graag die best of - als die er al komt; leest u nog steeds mee, dames en heren van de platenfirma? - in uw pakje wenst. U zal er dus zijn, naast 10 000 andere enthousiastelingen en één, die avond hopelijk werkloze, cardioloog.

Tot nu toe bekend

De volgende namen zijn tot nu toe bekend voor onze 41e editie, van 31 juli tot en met 9 augustus:

  • Zaterdag 1 aug: Marco Borsato * Clouseau
  • Maandag 3 aug: dEUS * Belle and Sebastian * The Kooks
  • Woensdag 5 aug: Kaiser Chiefs * The Jesus and Mary Chain (playing Psychocandy) * Mark Lanegan Band.

Meer namen en info over de start van de abonnementenverkoop worden binnenkort bekendgemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
31 juli - 9 augustus 2015
Locatie: 
Grote Markt, Lokeren

Reservatie:

Meer over