The Jacksons spelen op Win for Life Suikerrock 2014!

The Jacksons, de meest beroemde en iconische muzikale familie, zorgt op zondag 3 augustus voor het slotakkoord van de 28ste editie van Win for Life Suikerrock!

Aanbeden door miljoenen fans over de hele wereld: The Jacksons zijn de meest beroemde muzikale familie, en hebben voor altijd het landschap van de populaire muziek veranderd. De broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito Jackson vormden samen met hun betreurde broer Michael sinds 1969 'The Jackson 5', later 'The Jacksons', één van de meest populaire muzikale acts van de jaren zeventig en tachtig. Met hun unieke soulvolle pop-funk, hun talrijke hits en hun onberispelijke live-optredens zorgden ze voor een revolutie in de popmuziek en popcultuur.

Wereldhits als ‘ABC’, ‘I Want You Back’, ‘Blame It On The Boogie’ en ‘I’ll Be There’ maakten van de broers supersterren. Met 9 nummer 1-hits en 14 top 10-hits drukte de band zijn stempel op de hitlijsten. Vandaag zijn hun tijdloze hits nog even aanstekelijk en iconisch als op de dag dat ze werden uitgebracht. ‘I’ll Be There’ is nog altijd de best verkochte single in de geschiedenis van Motown. De 9 minuten durende videoclip van 'Can you feel it' uit 1981, staat nog steeds geboekstaafd als één van de meest baanbrekende ooit, met voor die tijd ongeziene special effects.

De laatste tournee van The Jacksons vond plaats naar aanleiding van het album ‘Victory’ in 1984, en het was wachten tot 2012 om de broers weer samen op het podium te zien. Die zomer tourden The Jacksons met hun 'Unity Tour' door de Verenigde Staten, waarbij ze al hun grote hits brachten en een emotioneel eerbetoon aan hun overleden broer. Ons land kreeg de eer om de legendarische familie te ontvangen voor hun eerste optredens sinds lang buiten de VS tijdens de gigantische concertreeks Night of the Proms 2012 in het Antwerpse Sportpaleis. Vorig jaar volgde een tweede Belgische passage in de Lotto Arena. Inmiddels werken deze supersterren aan een nieuw album, het eerste sinds 'Victory' uit 1984!

De iconische Jacksons brengen op zondag 3 augustus een exclusief Belgisch concert op Win for Life Suikerrock! De 28ste editie van Win for Life Suikerrock vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 in het centrum van Tienen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Win for Life Suikerrock 2014!
Datum: 
vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over