"Rock Farmers" The Inspector Cluzo combineren hun werk op een boerderij in Gascogne (Zuid Frankrijk) met een carrière als duo-rockers / gitaarhelden. Muzikaal zijn ze een duo (set up als BB Revelation), muzikaal zitten ze richting rock / Jack White. Live spelen ze alles plat. De voorbije jaren mochten de heren al over de hele wereld spelen (1000 concerten op 10 jaar tijd), terwijl ze hun werk op het veld gewoon verderzetten, en alles wat ze produceren is volledig bio/organic. Check de geweldige docu ‘Rock Farmers’ in dat verband, en onder het motto; ‘Act locally to Think Globally’.

Dat The Inspector Cluzo de regels van de muziekbusiness niet volgt is een understatement, independent en ongebonden - zo regelt de band ook zelf z'n eigen financiën, label, management, booking etc.

16 december staan ze in de AB met Clutch en 14 februari stopt hun gigantische wereldtour opnieuw in de Botanique voor een hevige avond vol stomende bluesrock. Ze vieren het tienjarig bestaan van de groep én het nieuwe, 6e album "We the People of the soil", producer van dienst was Vance Powell, die eerder al als producer aan de slag was bij Jack White en Seasick Steve.

Het album is uit in Frankrijk maar komt in heel Europa uit (op F**kthebassplayer via Caroline Records) op 26 oktober aanstaande. Bij wijze van opwarmer verschijnt vandaag de clip van het titelnummer “We the People of the Soil”

"WE THE PEOPLE OF THE SOIL" - Video Clip

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: