National Geographic’s The Hot Zone belicht het huiveringwekkende verhaal van de eerste verschijning van ebola op Amerikaans grondgebied. In deze spannende wetenschappelijke thriller schittert Julianna Margulies (bekend van ER en The Good Wife) als moedige heldin die een ebola-uitbraak moet voorkomen. Vanaf 12 september komen in 3 donderdagen wetenschap en menselijke moed samen in een drama dat vandaag de dag nog steeds ontzettend actueel is.

The Hot Zone, gebaseerd op Richard Prestons internationale bestseller, begint met een angstaanjagende terugblik naar 1980 wanneer een nietsvermoedende dokter in Kenia een patiënt onderzoekt met een ongekend ziektebeeld. Negen jaar later wordt in de VS een kolonie apen ziek in een wetenschappelijke faciliteit. Luitenant-Kolonel Nancy Jaax, gespeeld door Golden Globe en Emmy Award winnares Julianna Margulies is overtuigd dat er iets veel ernstiger aan de hand is dan een simpele infectie. Samen met haar man, Luitenant-Kolonel Jerry Jaax (Noah Emmerich) en haar mentor, de dierenarts Dr. Wade Carter (Laim Cunningham, Game of Thrones) gaat ze de strijd aan tegen het dodelijke virus en het scepticisme van haar collega’s.

De serie is in mei in de Verenigde Staten uitgezonden en heeft alle kijkcijfers voor National Geographic gebroken.

Actueel

The Hot Zone is niet alleen geïnspireerd op echte gebeurtenissen zoals de ebola-besmetting in de VS in 1989 en de ontdekking van het virus in Afrika eind jaren ’70, het is ook ontzettend actueel. De ebola-epidemie in Congo werd onlangs door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen tot een internationale crisis en, getuige de recente isolatie van een vrouw die ziek werd na een trip naar Congo, ook dichter bij huis zijn artsen extra alert voor een mogelijke uitbraak. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat er twee experimentele medicijnen grote effectiviteit hebben aangetoond.

Met een uitgekiende balans tussen drama en wetenschap past The Hot Zone precies in de missie van National Geographic om met kwaliteitsseries onze kennis van de wereld te vergroten. Naast de dubbele afleveringen op donderdag 12, 19 en 26 september op zender, gaat het redactionele team online verder in op de problematiek.

De miniserie The Hot Zone is in dubbele afleveringen op donderdag 12, 19 en 26 september te zien om 21.00 uur op National Geographic.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over