Net zoals Meskerem Mees vorig jaar, komt ook The Haunted Youth ons een paar maanden geleden in de vorm van een nachtelijke sms aangewaaid. T.H.Y. heeft er net hun allereerste optreden op zitten als support voor HEISA (@Inuit Leuven) en maken daar, volgens ooggetuigen, indruk.

En we zijn meteen mee: demo's met fascinerende psych pop doen ons denken aan zeer fijne actuele acts als MGMT, Tame Impala en DIIV, maar voeren ons ook terug naar jeugdhelden als Slowdive, The Cure, Cocteau Twins of Spiritualized. En songs. Sóngs! The Haunted Youth is het geesteskind van Joachim Liebens (27) uit Alken bij Hasselt. Hij speelt behoorlijk hard-to-get, maar we geven niet op en zijn blij hem vandaag voor te stellen als nieuwe aanwinst bij Mayway Records én Mayway Management.

Labelbuddies (CRACKUPS) Thomas Valkiers en Niels Meukens horen de demo's en ook voor hen is dit een no-brainer. In Thomas' überknusse Hightime Studios in Herk-de-Stad worden deze maand nog de eerste songs in hun definitieve plooi gelegd.

live

  • feb/mrt - supporting Meskerem Mees @venue tba

* more tba

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: