The Hate U Give Me is vanaf 6 mei beschikbaar als download, vanaf 20 mei te huur via VOD en vanaf 22 mei verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Als je ooit wordt gearresteerd, hou je handen dan altijd op het dashboard zodat de politie ze kan zien.” Dit is een van de lessen die de vader van Starr Carter haar en haar twee broertjes op jonge leeftijd leert. Dat deze les van levensbelang is, blijkt al snel in de film The Hate U Give, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Angie Thomas. Het aangrijpende tienerdrama laat zien hoe Starr – gespeeld door Amandla Stenberg (The Darkest Minds, The Hunger Games) - in een samenleving waar racisme, vooroordelen en geweld aan de orde van de dag zijn, haar waarheid probeert te vertellen. Een eyeopener die zowel jong als oud moet zien.

Synopsis

The Hate U Give vertelt het verhaal van Starr Carter die continu tussen twee werelden heen en weer wordt geslingerd. Ze zit op een privéschool waar ze allemaal blanke klasgenoten met rijke ouders heeft, maar woont zelf in een arme, zwarte wijk. Dit wankele evenwicht wordt definitief verstoord als Starr's jeugdvriend voor haar ogen wordt neergeschoten door een blanke politieagent. Starr komt tussen twee vuren te staan en moet uiteindelijk besluiten dat te doen wat goed is.

Cast

In het aangrijpende drama speelt de actrice Amandla Stenberg (The Hunger Games, The Darkest Minds) de sterren van de hemel (The Hunger Games, The Darkest Minds) als Starr Carter. Haar ouders worden gespeeld door Regina Hall (Scary Movie, Girls Trip) en Russell Hornsby (Grimm, Fences). Ook K.J. Apa (Riverdale), rapper Common, Algee Smith (Detroit), Lamar Johnson (Kings, Full out) en Anthony Mackie (Avengers: Endgame, Captain America) dragen hun steentje bij.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over