Ondertussen zitten we met z'n allen al twee maanden in lockdown. Iedereen neemt een nieuw ritme aan. Ook onze Belgische muzikanten werden tot huisarrest gedwongen. The Great Belgian Songbook, het project van trompettist Jo Hermans, brengt de quarantaine van Belgium's finest in beeld met een eigen versie van HOUSEWIFE van DAAN.

Met The Great Belgian Songbook demonteert Hermans - onder begeleiding van Marc Bonne (drums), Jean-François Assy (cello) en David Thomaere (keys) - de mooiste nummers uit het nationaal erfgoed en puzzelt ze op verrassende manier weer in elkaar. Met evergreens (‘Tombe la neige’ van Adamo), maar ook nieuwe klassiekers (‘Habibi’ van Tamino), en vergeten schoonheid (‘Breathless’ van Viktor Lazlo). Nu krijgt ook Housewife zijn eigen Songbook-versie én een bijhorende video.

De coronacrisis bezorgde onze Vlaamse artiesten een heel ander leven.
Een poetsende Niels Destadsbader, hobbykok Bart Peeters, Clouseau aan de strijk of aardappelen schillen met Faces on TV. De ideale timing om Housewife van DAAN toe te voegen aan The Great Belgian Songbook, volgens frontman en trompettist Jo Hermans.

Met guest appearances van Bart Peeters, Niels Destadsbader, Isolde Lasoen, Yong Yello, Coely, Clouseau, Blackwave, Dana Winner, Willy Sommers, Gregory Frateur, Glints, Mauro Pawlowski, Sam Bettens, Jef Neve, Faces on TV, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, Zap Mama en natuurlijk ... DAAN zelf.

Het feit dat er voorlopig geen concerten zijn, zorgt op een of andere manier voor een connectie tussen alle artiesten wereldwijd, en dus ook bij ons. Met dat in het achterhoofd, belde ik enkele bevriende artiesten op om mee te werken aan onze verrassende video. De song werd in een funky, filmisch Tarantino-jasje gegoten en DAAN was meteen zéér enthousiast over onze versie. - Jo Hermans

The Great Belgian Songbook maakte begin dit jaar zijn debuut met een clubtour en meteen ook met een full album. Zowel live als op plaat konden Jo Hermans en kompanen op mooie lof rekenen. Het project werd bekroond met vijfsterrenrecensies en werd omschreven als 'een stomend prestigeproject om duimen en vingers van af te likken' en 'het Kempense antwoord op Miles Davis en Chet Baker'.

Van zodra het toegelaten wordt, trekt The Great Belgian Songbook verder op tournee. Ook de concerten die dit seizoen werden geannuleerd vanwege COVID-19 krijgen nieuwe data in najaar 2020 en voorjaar 2021.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: