Na het succes van vorig jaar en de herneming van Vapeurs, was het eindelijk aan Vapeurs 2-in de sneeuw. De 4 vriendinnen die vorig jaar naar een zonnige reisbestemming trokken om van al hun kwaaltjes verlost te zijn, besloten dit jaar naar de sneeuw te gaan. Een welkome afkoeling met al die vapeurs. Producent Uitgezonderd. stelde vrijdagavond met trots de opvolger voor aan genodigden en pers.

Het vriendinnenclubje “The Flying Vapeurs” trok vorig jaar naar Bali. Gezien de warmte niet echt hielp aan hun kwaaltjes, waagden ze dit jaar hun kans in de sneeuw. Lydia (Lulu Aertgeerts) moest voor een TV-programma naar Tirol en besloot haar vriendinnen mee te laten trakteren op het reisje. De sneeuw zou vast en zeker afkoeling brengen voor hun vapeurs. Katrien (Anne Mie Gils) is ondertussen haar eigen kunstgalerij begonnen en is constant druk in de weer met bellen. Maar ook Ellen (Myriam Bronzwaar) kan haar GSM niet loslaten. Ze heeft sinds kort een nieuwe vriend en de liefde spat ervan af. Haar vriendinnen hebben het echter niet zo met hem en worden dan ook telkens misselijk als ze die zeemzoete telefoontjes horen. Saskia (Nele Goossens) heeft ook overal haar telefoon bij maar dan om instastories te maken. Alles wat ze meemaakt wordt met de wereld gedeeld, ook haar vriendinnen hangen eraan. Enkel Lydia, die laat haar mobiel achterwegen, zij houdt zich enkel bezig met het mannelijk schoon en met de voorbereiding van haar opnames. Tussendoor hebben de dames uiteraard last van de menopauze, maar daar slaan ze zich samen door! Maar wat als de skileraar tussen de vriendinnen komt? Dreigt de opname helemaal in het water te vallen? Kunnen de vriendinnen hun kwaaltjes overwinnen?

Vapeurs 2 is een muzikale feel-good voorstelling net zoals de eerste. Maar ook het concept van vorig jaar werd behouden, nl. Ladies at the Theatre. Ideaal voor een avondje uit onder vriendinnen. En wat is er dan niet beter dan allemaal herkenbare situaties? Iedereen kent immers wel iemand die in de overgang zit of bevindt zich er mogelijk zelf al midden in. Ook de heren kunnen genieten van de voorstelling en misschien is het nog wel leerrijk voor hen. De dames breken het taboe met een stevige portie humor. Maar toch is er ook plaats voor de gevoelige snaar. Ook muzikaal laat het stuk niet te wensen over. De dames zingen erop los en weten met hun gepaste teksten een lach of een traan op de gezichten in het publiek te toveren. Nieuwkomer dit jaar is Myriam Bronzwaar, vorig jaar werd de rol van Ellen namelijk nog gespeeld door Ann Tuts. Myriam past perfect in het plaatje. Ze zorgt met haar perfecte timing, mimiek en kleine nuances in haar spel voor die extra komische noot. Anne Mie, Lulu en Nele bewezen vorig jaar al hoe sterk ze waren en speelden ook dit jaar weer de pannen van het dak. De dames waren zeer goed op elkaar ingespeeld en dat gaf soms vuurwerk! Ook dit jaar regisseerde Martin Michel het stuk en schreef Allard Blom terug de tekst. Een goed duo, wat ze keer op keer bewijzen.

Vapeurs 2 was nog sterker als Vapeurs 1 dat vorig jaar al een schot in de roos bleek te zijn. Benieuwd of er nog een vervolg komt en of The Flying Vapeurs tot nog ongekende hoogtes gaan stijgen. Je kan het stuk nog gaan bekijken t.e.m. 3/2/19 in de rode zaal van het Fakkeltheater. Maar wees snel want de tickets vliegen de deur uit!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: