De Londense arts Frederick Treves (Peter Van de Velde) ontdekt bij toeval in een freakshow John Merrick (Aron Wade), een man die over zijn hele lichaam zware verminkingen heeft.

Hij moet in het dagelijkse leven altijd een lange jas en een hoed dragen om zijn uiterlijk te verbergen. Wanneer Treves ontdekt hoe Merrick door zijn kermisbaas wordt behandeld, staat hij erop dat Merrick in het London Hospital verblijft. Terwijl iedereen ervan overtuigd is dat John ‘The Elephant Man’ Merrick achterlijk en zwakzinnig is, ontdekt Treves dat achter het monsterlijke uiterlijk een intelligent en gevoelig persoon verstopt zit.

De tekst van deze voorstelling is gebaseerd op teksten die Treves zélf heeft neergeschreven. Het werd meesterlijk verfilmd door David Lynch en komt nu naar de scène met enkele ronkende namen op de affiche.

Een uitzonderlijk grote cast maakt dit waargebeurd, aangrijpend verhaal over menselijke moed tot een triomf voor innerlijke schoonheid.

  • Regie: Bruno Van Heystraeten
  • Cast: Aron Wade, Peter Van de Velde, Hans Ligtvoet, Erik Goris, Lulu Aertgeerts, Wim Stevens, Nathalie Wijnants en een ensemble van 10 acteurs

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Elephant Man
Datum: 
Vanaf 2 maart 2016
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over