Weerom twee nieuwe namen voor Rock Werchter 2015. Rock Werchter serveert op donderdag 25 juni de block rockin' beats van The Chemical Brothers en loeiharde doch melodieuze hardcore punk van Rise Against. Negen namen voor het komende festival zijn nu gekend. Foo Fighters, The Chemical Brothers, Florence + the Machine en Rise Against voor donderdag 25 juni, Pharrell Williams en alt-J voor vrijdag 26 juni, Damien Rice en The War on Drugs voor zaterdag 27 juni en tenslotte Muse voor zondag 28 juni. Meer namen volgen binnenkort.

Over The Chemical Brothers:

De nieuwe recordhouders. The Chemical Brothers staan als eersten in de festivalgeschiedenis voor de achtste keer op de affiche. De winnende cijfers: 1997, 1999, 2002, 2005, 2007, 2008 en 2011. Tom Rowlands en Ed Simons waren die eerste keer in 1997 meteen dagsluiter en ze zijn dat ook gebleven. Dat is ook logisch. De Britten zijn feestexperten. Niemand die zulke block rockin' beats in huis heeft. Niemand die zo kan toveren met lasers, stroboscopen en videoschermen. Niemand die beter een festivalterrein inpakt. De jongste jaren waren redelijk kalm voor hun doen. The Chemical Brothers draaiden plaatjes, maakten al eens een nummer voor film en televisie en werden onderscheiden met een Ivor Novello Award voor hun Outstanding Song Collection. Ed Simons gooit het over een nog andere boeg. Hij bouwt een academische carrière uit. Dat heeft gevolgen. In de studio blijft hij Chemical Brother, voor de live shows laat hij zich vervangen. Een nieuw album is in de maak. 'Brothers gonna work it out (again)'.

Over Rise Against:

Amerika. Land van hoop en glorie. En van hardcore punk. Rise Against komt uit een familie waarvan groepen als Bad Religion, Descendents en Millencollin de grootvaders/de godfathers zijn. Het veganistische, alcoholvrije én rookloze viertal uit Chicago heet aanvankelijk Transistor Revolt. De groep tekent een contract bij Fat Wreck Records, het platenlabel van Fat Mike, de zanger van NOFX. Transistor Revolt verandert zijn naam in Rise Against. Na twee albums wordt de groep opgepikt door een grote platenfirma. 'Siren Song of the Counter Culture' (2004) wordt hun eerste Amerikaanse goud en is het afscheid van de underground. Rise Against verspreidt zijn melodieuze hardcore vandaag over alle delen van de wereld.

Tickets voor Rock Werchter 2015 zijn in verkoop via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Gedetailleerde ticketinfo is beschikbaar op rockwerchter.be.

Over Rock Werchter:

Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Rock Werchter is een meermaals bekroonde, internationale topper. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2014 bijna 150.000 unieke festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een maanden op voorhand uitverkocht festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter 2015
Datum: 
25 - 38 juni 2015
Locatie: 
Rock Werchter, Werchter

Reservatie:

Meer over