Filmfestival Oostende kondigde vandaag met trots aan dat The Chapel van Dominique Deruddere op vrijdag 27 januari de openingsfilm wordt van hun eerste echte wintereditie in januari. Gepaard met deze opening zal tijdens het festival ook een volledige retrospectieve plaats vinden van het werk van Deruddere.

The Chapel is de nieuwe film van Dominique Deruddere en vertelt het verhaal van de drieëntwintigjarige virtuoze pianiste Jennifer Rogiers die het grootste deel van haar leven met een vreselijk geheim heeft geleefd. Wanneer ze aan de finale van de wereldberoemde Koningin Elisabeth Wedstrijd mag deelnemen, komt de herinnering aan een traumatische jeugdervaring weer naar boven.

Voor dit spannende drama castte Deruddere de jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï (“Yummy”) voor de rol van de jonge concertpianiste Jennifer. De vader- en moederrol zijn respectievelijk weggelegd voor Kevin Janssens (“De Patrick”, “Fair Trade”) en Ruth Becquart (“Red Light”, “Over Water”). Maar ook Ina Geerts (“Muidhond”), Tine Reymer (“De premier”), Willy Thomas (“De Premier”), Josse De Pauw (“De Patrick”) en Abigail Abrahams (“Kom hier dat ik u Kus”) spelen mee. Voor de rollen van de laureaten werkte Dominique samen met o.a. de Oekraïner Zachary Shadrin, de Japanse Yumiko Funaya, de Russische Anton Kouzemin en de Franse Thomas Silberstein.

Producent Bart Van Langendonck van Savage film (“Rundskop”, “D'Ardennen”, “De Patrick”, “Dealer”, “Het Smelt”) verzorgt de productie in co-productie met het Waalse productiehuis Tarantula. Paradiso Films België brengt de film op 8 februari uit in de Belgische bioscopen. Regisseur Dominique Deruddere is bekend van o.a. het Oscargenomineerde “Iedereen Beroemd”, “Firmin”, “Flying Home” maar ook “Hombres Complicados” en “Wait until spring, Bandini”. Met zijn zoon maakte hij een driedelige documentaire over Arno, “Charlatan”, voor Canvas en ook eerder de docu “Will Tura, hoop doet leven”.

The Chapel is een productie van Savage Film in coproductie met Tarantula en wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Screen Brussels), le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Streamz, Telenet, Tax Shelter.be & Shelter Prod en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering. The Chapel kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van cultuur Jan Jambon.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: