The Chapel vertelt het verhaal van de drieëntwintigjarige virtuose pianiste Jennifer Rogers die deelneemt aan de wereldberoemde Koningin Elizabethwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de ‘Kapel’, zonder enig contact met de buitenwereld. Jennifer lijdt onder de stress van de competitie en het isolement. Slechte herinneringen komen terug naar boven.

The Chapel

Naast Taeke Nicolaï die de rol van Jennifer vertolkt en Renée Vanderjeugd haar jonge versie, spelen ook Ruth Becquart en Kevin Janssens als moeder en vader, en verder ook Ina Geerts, Tine Reymer, Willy Thomas, Josse De Pauw en Abigail Abrahams. Voor de rollen van de laureaten werkte Dominique samen met o.a. de Oekraïner Zachary Shadrin, de Japanse Yumiko Funaya, de Russische Anton Kouzemin en de Franse Thomas Silberstein.

Dominique Deruddere maakte eerder o.a. al het Oscargenomineerde “Iedereen Beroemd”, “Firmin”, "Suite 16", “Flying Home”, “Hombres Complicados”, “Wait until spring, Bandini”. The Chapel is zijn tiende fictiefilm. Met zijn zoon maakte hij een driedelige documentaire over Arno, “Charlatan”, voor Canvas en ook eerder de docu “Will Tura, hoop doet leven”. Tijdens Oostende vindt ook een retrospectieve plaats van zijn vorige werken.

The Chapel is een productie van Savage Film in coproductie met Tarantula en wordt gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Screen Brussels), le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Streamz, Telenet, Taxshelter.be & Shelter Prod en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering. The Chapel kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van cultuur Jan Jambon.

RELEASE 8 FEBRUARI 2023

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over