Na 3 lange jaren wachten doorbreekt Bram Vanparys eindelijk de stilte met een nieuwe plaat. Onder zijn vertrouwde pseudoniem The Bony King of Nowhere combineert hij op ‘Silent Days’ klassieke songwriting in de school van de oude meesters Leonard Cohen en Bob Dylan met donkere, complexe arrangementen die knipogen naar Talk Talk en zelfs Radiohead. Bram laat zijn gitaren voor het eerst scheuren en zweven en hij experimenteert volop met texturen en sound.

'Silent Days' ontleedt gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten. Na Wild Flowers (2015) liet Bram Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Om hernieuwde begeestering te vinden, trok hij naar de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen. Hij bracht er een jaar door in een sobere caravan. De nood om te maken en te spelen keerde terug, nog vuriger dan voorheen, misschien niet toevallig op het moment dat de liefde verdween. Bram’s relaas is eerlijk, meeslepend, maar nooit sentimenteel en zijn stem klinkt heser en doorleefder dan ooit.

Dankzij maanden van muzikaal zoeken en experimenteren krijgen we in ’Silent Days’ een andere kant van The Bony King of Nowhere te zien: avontuurlijker, opener en uniek. Toch klinkt het ook vertrouwd, dankzij het voldragen werk van een echte liedjesschrijver zoals je er in dit land maar weinig vindt. ‘Silent Days’ toont een rijpe artiest, bevrijd in zekere opzichten, berustend in andere. Het album is nu uit bij Unday Records.

Bekijk de video voor huidige single 'Silent Days' HIER.

Live

  • 12/10/18 : Botanique, Brussels
  • 19/12/18 : Handelsbeurs, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: