‘Like Lovers Do’ is de derde single uit The Bony King Of Nowhere's alom geprezen vijfde langspeler 'Silent Days', dat ondertussen ook al genomineerd werd voor twee MIA's. De titel van dat album slaat op de stilte die voorafging aan het imploderen van het huwelijk van Vanparys, een gebeurtenis die de hele plaat overschaduwt.

Stil is ‘Like Lovers Do’ nochtans allerminst. Het eerste deel van de song doet met zijn dramatische toon soms denken aan ‘The River’ van Springsteen, maar Vanparys sleurt de nietsvermoedende luisteraar daarna mee in een opzwepende en claustrofobische coda. The Bony King of Nowhere laat zich van een andere kant zien en schrijft de kwaadheid en wanhoop van zich af. De oprechte toon en het ontbreken van metaforen geven het nieuwe werk van The Bony King Of Nowhere een zeldzame directheid en urgentie.

De B-kant van deze nieuwe single geeft voor de eerste keer een inkijk in de demo's die Vanparys opnam in de winter van 2016 in de caravan waarin hij toen woonde. We krijgen een ruwe eerste versie te horen van 'Silent Days', misschien wel een voorsmaakje van meer?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: