Begin 2016 kocht Bram Vanparys een stuk land in de Vlaamse Ardennen, hij woonde er een hele tijd in een oude gammele caravan in the middle of nowhere. Het was op die plek dat hij begon te schrijven aan de songs die uiteindelijk zouden terechtkomen op zijn veelgeprezen en met een MIA bekroonde album ‘Silent Days’. Hij nam de songs helemaal alleen op in zijn trailer, en liet de ruwe demo’s horen aan een handvol mensen. Sindsdien ging er geen week voorbij zonder dat iemand vroeg naar die eerste ongepolijste maar indrukwekkende prille versies.

Dit schrijft Bram zelf in de liner notes: ‘Dit album bevat een selectie van 8 demo’s die ik speelde en opnam in deze caravan tussen augustus 2016 en mei 2017. De liedjes werden nooit gemixt, foutjes en fouten bleven staan, inclusief in de teksten, vaak spontane eerste versies. We hebben alles gelaten zoals het was, om niet te raken aan de eerlijkheid en de directheid van die ruwe versies. Meer dan twee jaar later hebben ze voor mij niets aan puurheid en oprechtheid ingeboet, dat maakt deze release veruit mijn meest persoonlijke, het betekent dan ook heel veel voor mij om ze met jullie te kunnen delen.’

Op Record Store Day 2019, op 13 april en een half jaar na de release van het album, zien deze opnames dan toch het daglicht. Unday Records brengt ze uit op een gelimiteerde en genummerde oplage van 300 LP’s, vandaag al staat de demo van ‘Like Lovers Do’ op alle digitale platforms.

Live

  • 29/04 Het Depot, Leuven
  • 30/04 De Roma, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: