Het Franse duo The Blaze trapte gisteren het Europese luik van hun grote arena-tour af in een uitverkocht Vorst Nationaal. Ze stelden er hun recente album JUNGLE voor, waarmee ze recent nog door Zuid-Amerika trokken en reeds op grote festivals zoals Coachella, DOUR en Primavera Sound stonden. De komende dagen staan ze o.a. nog in een uitverkochte Accor Arena in Parijs, de AFAS Live in Amsterdam en de iconische Royal Albert Hall in Londen.

Op zaterdag 6 juli komt The Blaze terug naar België voor een show in The Barn op Rock Werchter. Ze delen het podium met o.a. The Last Dinner Party, Jessie Ware, Janelle Monáe en Roísin Murphy. Tickets voor de festivaldag zijn reeds uitverkocht.

The Blaze

The Blaze is een duo bestaande uit twee neven - Guillaume en Jonathan Alric, beiden producers en filmregisseurs. In 2017 brachten ze TERRITORY uit, een EP ingeleid door een gelijknamige single die ondertussen al meer dan 80M luisterbeurten op Spotify heeft bereikt.

Ze vestigen zich twee jaar later met hun debuutalbum DANCEHALL waarmee ze o.a. een Victoire de la Musique prijs wonnen in de categorie "beste elektronische muziek album". De band slaagde erin om over de Franstalige grenzen heen te gaan en trad zelfs op tijdens het Coachella Festival tijdens hun internationale tour in 2018. Op Spotify bereikt de groep een stevige 2 miljoen maandelijkse luisteraars.

Na de release van hun debuutalbum DANCEHALL in 2018 tourde het duo de wereld rond, waar ze speelden op de grootste festivals en tal van uitverkochte shows aandeden. Met deze shows in het achterhoofd ontstond de inspiratie voor het nieuwe album JUNGLE; een werk dat volledig gericht zal zijn op de live ervaring.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over