Beautiful Distance vanaf 30 augustus verkrijbaar

De Zweedse indiepop band The Bland brengt op 30 augustus zijn nieuwe album Beautiful Distance uit. Het vijftal nam het album op in een kleine blokhut in de natuur nabij Stockholm. In tegenstelling tot de op folk gebaseerde sound van eerdere platen kenmerkt Beautiful Distance zich door een combinatie tussen 60's invloeden en een moderne indiepop sound. De single Stop For Me Baby Please is nu te beluisteren.

De leden van The Bland ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een reis door Nieuw-Zeeland in hun tienerjaren. De muzikanten spelen op straat en in parken, waar ze elkaar constant tegen het lijf lopen. Er ontstaat direct een hechte vriendschap en de jongens beginnen samen muziek te maken. Enkele weken later speelt de groep hun eerste show op een dakterras in Sydney. Individuele reisplannen gooien vervolgens roet in het eten en zorgen ervoor dat de groep elkaar een tijd niet ziet.

Terug in hun thuisland Zweden vinden ze elkaar echter snel terug. Zanger en frontman Axel Öberg krijgt het voor elkaar een groot huis te huren, waar ze met zijn allen in kunnen trekken. Voor het eerst hebben ze een plek om met zijn allen te repeteren. Het is uiteindelijk een kleine blokhut vlak bij Stockholm waar de band het nieuwe album Beautiful Distance opneemt. Het lijkt moeilijk te geloven dat zo’n luchtig en vrolijk album is opgenomen in een afgelegen hutje in de Zweedse natuur maar niets is minder waar. De plek, gelegen in stadsdeel Södermalm is een populaire verzamelplaats voor de Zweedse creatieve scene.

Het nieuwe album Beautiful Distance kenmerkt zich door zijn moderne en onvoorspelbare productie, Met de akoestische gitaar van songwriter Anton Torstensson als basis omgeven door wollige synths en psychedelische arrangementen.

De nieuwe single Stop For Me Baby Please is hier te beluisteren.

Bekijk ook de video voor de eerste single Like the Rest hieronder. Dit najaar tourt The Bland door Europa, shows in de Benelux zullen spoedig worden aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over