Om de release van hun warm onthaalde achtste studioalbum ‘Turn Blue’ te vieren, trekken The Black Keys momenteel de wereld rond. De tournee brengt hen komende zaterdag naar de Main Stage van Rock Werchter en, zo laat de Amerikaanse band vandaag weten, op 24 februari 2015 naar het Sportpaleis!

‘Turn Blue’ verscheen op 9 mei op de markt en kwam zomaar de Billboard 200 binnengewandeld op nummer 1. Het hoogste charts-debuut tot nu toe voor The Black Keys, wiens vorige album ‘El Camino’ in 2011 binnenkwam op de tweede plaats. In alle vier de windstreken wordt de nieuwste plaat erg gesmaakt en ook in België was ‘Turn Blue’, dankzij de aanstekelijke single “Fever”, meteen goed voor een notering in de top 10 van onze hitlijsten. Zanger/gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney lossen daarmee de torenhoge verwachtingen van publiek en critici in, na de schitterende albums ‘Brothers’ (2010) en ‘El Camino’ (2011). In totaal goed voor maar liefst zes Grammy Awards en onsterfelijke hits als “Tighten Up”, “Lonely Boy”, “Gold On The Ceiling” en “Little Black Submarines”.

“We trachten onszelf bij ieder nieuw album steeds tot het uiterste te drijven – vorig werk niet te herhalen, maar er ook weer niet totaal van af te stappen. Met dit album laten we de nummers ademen en verschillende stemmingen, texturen en geluiden ontdekken. We zijn erg opgewonden om het nieuwe werk live aan de wereld voor te stellen”, zeggen The Black Keys zelf. En dat doen ze dus ook op dinsdag 24 februari in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor dat concert zijn te koop vanaf woensdag 2 juli om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Black Keys
Datum: 
Dinsdag 24 februari 2015
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over