Het Servische EXIT Festival heeft vijf nieuwe acts toegevoegd aan de line-up, waaronder de Belgische band The Black Heart Rebellion. Naast de Belgische rockband zijn ook The Vaccines, Tinariwen, Tuber en Graham Candy toegevoegd aan de line-up. Zij voegen zich bij onder meer Bastille, Wiz Khalifa, Ellie Goulding, Anti-Flag, At The Gates, Kensington en Dimitri Vegas & Like Mike.

Het EXIT Festival vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 10 juli in een fort aan de Donau in Novi Sad. Het festival is eerder dit jaar uitgeroepen tot beste zomerse muziekfestival van Europa.

The Vaccines is een Engelse rockband die bekendstaat om haar goede live optredens. Bij de BRIT Awards werden ze genomineerd voor de award voor Best Live Act, samen met Coldplay, Mumford & Sons, Muse en de Rolling Stones.

De Malinees-Berberse band Tinariwen vermengt traditionele muziek met westerse rock en popmuziek en is een grootheid in de wereldmuziek. Net als The Vaccines zullen zij optreden op de Main Stage van het EXIT Festival.

De Gentse band The Black Heart Rebellion zullen net als de Griekse rockers Tuber en de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Graham Candy optreden op één van de andere podia, die verspreid liggen over het fort verbonden door klinkerwegen, wallen en tunnels.

Het EXIT Festival werd eerder dit jaar uitgeroepen tot ‘Best European Summer Music Festival for 2016’ door European Best Destinations. Dit online portal is een samenwerking van 355 Europese toerismebureaus en de Europese Commissie. Het EXIT Festival werd verkozen boven onder meer Glastonbury, Tomorrowland en het Sziget Festival.

European Best Destinations roemt het EXIT Festival omdat het plaatsvindt in één van de mooiste festivallocaties ter wereld, maar ook omdat het festival is ontstaan uit een studentenbeweging die streed voor vrede en democratie in Servië en omringende landen en omdat de non-profit organisatie achter het festival hulp aan de jeugd in de Balkan nog altijd hoog op haar sociale agenda heeft staan.

Reispartner Festival.Travel verzorgt busreizen vanuit België naar het EXIT Festival, waarbij kan worden gekozen uit de opstapplaatsen Antwerpen, Hasselt en Brussel. Een busreis, festivalticket en campingticket zijn samen te verkrijgen voor slechts €280. Een los festivalticket voor het EXIT Festival kost slechts €121.

Voor meer info en tickets: www.exitfest.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: