The Antler King is het geesteskind van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Al 10 jaar werken ze gestaag aan een pad van catchy indiepop met prachtige vocale harmonieën en kruimels psychedelica. 4 albums later gaat The Antler King nog steeds koppig zijn eigen weg, en trekt zich bewust weinig aan van huidige muziekmodes. Vanuit deze doorgedreven doe-het-zelf ethiek speelden Maarten en Esther op hun laatste albums zo goed als alle instrumenten zelf in en daar gaan ze consequent mee door voor het volgende album. Na een goedgevulde speelkalender naar aanleiding van hun laatste succesvolle album Ten for a Bird was het tijd om te werken aan een opvolger. En toen kwam de lockdown. Van timing gesproken.

Het allereerste nummer dat toen ontstond was ‘We Are’. Als bij toeval werd quasi gelijktijdig door regisseur Geoffrey Enthoven aan The Antler King gevraagd om de generiek van de nieuwe RTBF serie ‘Invisible’ te voorzien van een eigen song. ‘We Are’ bleek perfect te passen bij de sfeer van de serie.

‘We Are’ is een mijmerende song die zich langzaam laat kennen en dan nooit meer loslaat. We Are is een bijzonder weemoedig nummer over de tijd die langzaam voortschrijdt.
Over ouder worden. Over samen alleen zijn. Over niets doen.
Over keuzes die niet gemaakt kunnen worden.
Over verstilling.

‘We Are’ is dus een relevante en actuele soundtrack voor de huidige tijdsgeest.

Beluister/download hem HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over