The Analogues komen op 22 mei naar Brussel waar ze in een uitverkochte AB de vorig jaar uitgestelde show ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band Live’ vertolken. Het legendarische Beatles album, integraal, van begin tot eind met de originele instrumenten die 50 jaar geleden werden gebruikt, aangevuld met strijkers en blazers.

Op 19 oktober keren ze terug naar De Roma in Antwerpen - de zaal waar ze vorig jaar hun Vlaamse debuut beleefden - met hun nieuwe theatershow 'The White Album'.

Na 'Magical Mystery Tour' en 'Sgt Pepper' waagden The Analogues zich met 'The White Album' voor een derde maal aan de integrale uitvoering van een Beatles-plaat. 'The White Album' heeft een ander karakter dan de voorgangers en vraagt om een andere muzikale benadering. Alleen al omdat het een dubbelalbum betreft: meer nummers met een zo mogelijk nog grotere muzikale diversiteit. Van ‘Dear Prudence’ tot ‘Obladi Oblada’ en van ‘Happiness is a Warm Gun’ tot ‘Savoy Truffle’. The Analogues perform The White Album

Ook visueel en theatraal biedt dit derde huzarenstukje van The Analogues een totaal andere beleving. Uitgangspunt blijft muzikale authenticiteit en in dit kader wordt de vijfkoppige band met hun arsenaal aan vintage instrumenten, weer bijgestaan door blazers, strijkers en gastmuzikanten.

Eerder dit jaar is Felix Maginn (gitarist en leadzanger van Moke) aan de line up van The Analogues toegevoegd. Hij vervangt Jan van der Meij die om gezondheidsredenen moest besluiten deze tour over te slaan. De eerste twee concertreeksen van The Analogues werden door de critici lovend besproken en er blijkt een steeds groter publiek te zijn voor het live ervaren van deze ‘moderne klassieke muziek’ die door The Beatles zelf nooit live is uitgevoerd.

Ondertussen is het succes van The Analogues ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Na een succesvolle tour in Duitsland en een groeiende schare fans in België, staan ze op 24 augustus 2018 in de Liverpool Philharmonic Hall, als hoofdact op de International Beatleweek met hun 'The White Album Live' show. “Best bijzonder om hiervoor uitgenodigd te worden, het is een cliché maar het is natuurlijk toch de plek waar het allemaal begon” aldus Bart van Poppel.

They say it’s your birthday!

Naast een aantal extra shows in Nederland en de show in De Roma in Antwerpen op 19 oktober staan er voor dit najaar drie grote The White Album ‘Anniversary Edition’ shows in de agenda.

De shows op 20, 21 en 22 november in respectievelijk 013 (Tilburg), Afas Live (Amsterdam) en Ahoy (Rotterdam) staan in het teken van de verjaardag van The White Album. Dat verscheen op 22 november exact 50 jaar geleden. The Analogues hopen tijdens deze shows bovendien de CD/LP van hun versie van The White Album (Live in Liverpool) feestelijk te presenteren.

De volledige speellijst vind je op www.theanalogues.net/tourdates .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over