Op 10 juni 2016 voor het eerst in Vlaanderen in Stadsschouwburg Antwerpen!

Stadsschouwburg Antwerpen mag zich op 10 juni opmaken voor een unieke muzikale avond. Voor het eerst zal de Nederlandse band The Analogues met hun bejubelde theaterproductie 'Magical Mystery Tour' te zien en vooral te horen zijn in Vlaanderen! The Analogues brengen een show waarin in het eerste deel het legendarische Beatles-album Magical Mystery Tour - waarop klassiekers staan als 'Penny Lane', 'Strawberry Fields Forever' en 'All You Need Is Love' - integraal wordt uitgevoerd en na de pauze hits en pareltjes uit andere late Beatles-albums met liefde en toewijding gebracht worden. Uniek aan de voorstelling is dat The Beatles zelf het complexe en gelaagde studiogeluid van Magical Mystery Tour nooit live hebben gebracht. Meer dan 40 jaar later doen The Analogues het alsnog en om het zo authentiek mogelijk te laten klinken, verzamelden ze minutieus al de instrumenten en apparatuur die The Beatles destijds ook gebruikten in de Abbey Road Studios. Mede door de toevoeging van strijkers en blazers, evenaren The Analogues de volstrekt unieke Beatles-sound tot in de kleinste nuance. De recensies liegen er dan ook niet om:

  • de Volkskrant ****: ‘Deze Beatlespuristen brengen het album Magical Mystery Tour zoals het nog live te horen is geweest. Beangstigend goed.’
  • Het Parool ****: ‘Muzikaal een waar spektakelstuk’ ‘Griezelig dicht bij het origineel’
  • Steenwijker Courant *****: ‘Werkelijk fenomenaal’ ‘The Beatles tot in de perfectie ontleed’

Dat een miljoenenpubliek kennismaakte met The Analogues had een wrange aanleiding. De uitzending in Nederland van het populaire tv programma 'De Wereld Draait Door' rond de aanslagen in Parijs, werd afgesloten met 'All You Need Is Love' door The Analogues. Een uitvoering die genoeg indruk maakte om enkele weken later een uitzending van 'de Wereld Draait Door' voor een groot deel te wijden aan The Analogues’ herschepping van 'Magical Mystery Tour'. Zo snel kan het gaan: een paar maanden na de eerste theatershow, stonden The Analogues in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, de grootste en meest prestigieuze theaterzaal van Nederland en is er ondertussen serieuze belangstelling voor The Analogues vanuit Engeland. Met twee uitverkochte shows in het Amsterdamse Concertgebouw én een eerste concert in Vlaanderen in de Antwerpse Stadsschouwburg in het verschiet, lijkt de droom van The Analogues realiteit te worden: eigentijdse klassieke muziek, live en analoog gebracht in klassieke concertzalen.

The Analogues zijn niet de zoveelste Beatles-tributeband. Geen pruiken of pakken om er als John, Paul, Ringo en George uit te zien, geen synthesizers, computers of geforceerde stemimitaties om te klinken als de iconische Beatles...gewoon een ijzersterke vijfkoppige band, bestaande uit getalenteerde multi-instrumentalisten en zangers, die met een ongeziene passie en indrukwekkende nauwkeurigheid, en met ondersteuning van een achttal strijkers en blazers, de muziek van the Fab Four laten herleven!

The Analogues 'Magical Mystery Tour' op vrijdag 10 juni om 20u in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & info via www.sherpa.be of +32 (0)70 25 20 20 (max. €0,5/min)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over