Dinsdag 12 december verschijnt ‘Memories’, het debuut-EP van de Nederlandse popgroep The 004. De vijf pakkende, uptempo songs hebben zij geschreven met auteurs uit Engeland en Spanje. Het album is geproduceerd door Nederlandse producer K3Y5HIFT3R, die momenteel internationaal hard aan de weg timmert. K3Y5HIFT3R heeft eerder gewerkt met artiesten als DJ Jean en Sam de Wit van Re-Play. Het album is gemasterd door Da Goose Music, die al eerder samenwerkte met o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig en Lil’ Kleine. Het album wordt uitgebracht via de Amerikaanse platenmaatschappij Valiant Horizon.

Korte biografie
The 004 is een Nederlandse popgroep bestaande uit jeugdvrienden Gita, Janet, Mike en Kelly. De groep ontstond in de zomer van 2005, toen drie van de vier groepsleden elkaar leerden kennen in hun woonwijk. In de jaren die volgen, heeft de groep tientallen nummers opgenomen in de mini-studio van oprichter Mike. Tijdens de audities van de SBS6 talentenjacht ‘The Next Boy/Girl Band’ in 2016, heeft Mike zangeres en danseres Gita leren kennen. De muzikale klik was er meteen en na de opnames werd zij gekozen tot de vierde groepslid.

Eigen stijl
Alle vier de leden hebben een totaal eigen persoonlijkheid die elkaar - naar eigen zeggen - echt aanvullen en één kracht vormen. In een vijftal tracks weet The 004 hun kenmerkende stijl weer te geven: catchy, melodieuze, radiogevoelige popsongs zoals de Spice Girls ze maakten in de jaren ’90. The 004 is 12 jaar geleden begonnen met het coveren van jaren ’90 pop songs.

Lange geschiedenis
De lange geschiedenis van de groep bleek een prachtige inspiratiebron te zijn voor teksten. Zo zingt The 004 over hun feestelijke tienerjaren in het nostalgische nummer ‘Summer of ‘05’ en schrijven zij een emotionele brief naar hun jongere zelf in ‘A Note (To My Younger Self)’. Mike: “We hebben de tijd gehad om de sound te vinden die definitief bij ons past. Muzikaal gezien zijn we nu op het niveau waar we trots op zijn. Samen zingen is super fijn, The 004 voelt als een familie.” Prijsnummer is de openingstrack, 'Song For Me'.

Benieuwd naar de nieuwe EP? Pre-order de EP ‘Memories’ hier: https://www.amazon.com/gp/product/B0777F3LMG
Beluister de nieuwe single ‘Can’t Let You Go’ hier: https://www.youtube.com/watch?v=CCoJgHczOrw

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over