Wie weet nog waarom Bart De Wever zich in een pandakostuum hulde? Hoe Wauters en Waes het er vanaf brachten in hun gelijknamige programma? Waarom Miley Cyrus de hele wereld shockeerde? Wie de eerste editie van The Voice van Vlaanderen won? Waarom een Foute Vriend plots voor de jury van So You Think You Can Dance opdook? Of hoe werkelijk niemand aan het dansvirus van de Harlem Shake kon ontsnappen?

Vanaf zaterdag 2 december frist VTM je geheugen opnieuw op met De Jaren 2010 voor Dummies, het archiefprogramma dat de belangrijkste en leukste momenten van de afgelopen jaren op een rijtje zet. In de zes afleveringen krijgt de kijker een bloemlezing van het jaar 2011 tot 2016, met telkens de politieke hoogtepunten, internationale nieuwsfeiten, faits divers, rages en eendagsvliegen. Dat alles raast voorbij op de tonen van de grootste hits van de voorbije jaren.

Ook voor dit nieuwe seizoen kroop Johan Terryn de studio in om de ludieke jaaroverzichten van zijn eigen commentaar te voorzien.

AFLEVERING 1 OP ZATERDAG 2 DECEMBER: HET JAAR 2011

Het jaar 2011 staat in ons geheugen gegrift als het jaar dat er een hevig onweer over Pukkelpop raasde, Anders Breivik een dubbele aanslag pleegde in Noorwegen en de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde een feit werd. De dagelijkse tv-serie Familie vierde zijn 20-jarige bestaan en Vlaanderen maakte kennis met de vuilgebekte advocate Danni Lowinski. Brussel werd een klein beetje Hollywood voor de première van de Spielberg-film Kuifje en tijdens het koninklijk huwelijk van het decennium was de wereld in de ban van… een welbepaald achterwerk. Maar wie koos Pieter Loridon ook alweer als zijn ideale vrouw in Wie kiest Pieter? En welk nummer lieten de schaars geklede Tanja Dexters, Lesley-Ann Poppe en Griet Vanhees los op de Vlaamse hitparades? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen in het jaar 2011 voor Dummies.

De Jaren 2010 voor Dummies, vanaf 2 december 2012 op zaterdag om 19.45 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: