Vanavond is het dan zover, Oudjaarsavond. Leuke gesprekjes met vrienden en familie en hoogstwaarschijnlijk zal iedereen wel eens terugblikken op het afgelopen jaar. Dat doen wij deze keer ook in het 2e deel van 'Het Jaaroverzicht'. Geniet van de leukste en meest memorabele momenten uit 2007!

2006 was ongetwijfeld het jaar van de (live) televisieprogramma's. Op elke zender doken plots wel Bv's op om te leren dansen, zingen, schaatsen, overleven in de natuur of een nieuwe partner te zoeken. Sterren op de dansvloer van VTM scoorde zoals verwacht heel goed en leidde ons naar een bloedstollende finale tussen Dina Tersago & Natalia Druyts. Dina won nipt van Natalia en verliet de studio als terechte winnares van het programma. Dina & haar danspartnet Wim lieten later dit jaar weten een relatie te hebben.

Staf Coppens verbaasde dan weer iedereen van zijn kunnen op het ijs. In het programma Dancing On Ice namen zowel Vlaamse als Nederlandse artiesten het tegen elkaar op. Het meest opmerkelijke moment was ongetwijfeld de avond dat Pascal Naessens het programma moest verlaten en haar licht beschonken man, Paul Jambers de buhne opstormde om zijn ongenoegen te uiten over de prestaties van de jury. De eer van beste schaatser viel dan weer Staf Coppens te beurt.

Maar ook één zat niet om muziekprogramma's verlegen. Zo is er maar één, het programma waar op zoek gegaan wordt naar het beste Nederlandstalig lied kende veel bijval en wordt vervolgd in de eerste aflevering zal Kate Ryan, Timo Descamps en vele anderen terug een nieuw nummer verdedigen. Maar ook Steracteur Sterartiest kende een nooit eerder gezien succes. Al gauw was heel kijkend Vlaanderen in de ban van de acteurs. Zo kregen acteurs Roel Van der Stukken, Timo Descamps en winnaar Stan Van Samang een platencontract aangeboden.

VT4 stuurde een hoopje bv's naar de wilde brousse in Stanley's Route. De winnaar van dit programma werd uiteindelijk Geert Hunaerts. Hij won het programma zelfs 2 maal. De finale moest namelijk een 2de keer worden opgenomen nadat de eerste beelden onbruikbaar waren. Op het podium stonden ook Joke Van De Velde als 2e en Gella Vandecaveye als 3e.

Kanaal 2 pakte dan weer uit met Big Brother Vips waarin 12 bv's opgesloten werden in het huis. Verschillende proeven later werdt de finale gespeeld tussen Jo Planckaert en Pim Symoens. In een terug heel spannende finale haalde Pim het van Jo. En mocht Pim als winnaar van Big Brother Vips het huis verlaten.

2006 was ook het jaar van de pech en wie daarin een groot aandeel had was Natalia Druyts, de Kempense Diva begon het jaar super met The Pointer Sisters, maar werd toen met stemproblemen geveld en moest gedurende 6 maanden in stilzwijgen verder. Maar de pech was nog niet voorbij toen Natalia door een inschattingsfout op de E313 een ongeluk veroorzaakte met een monsterfile tot gevolg. Gelukkig is Natalia er weer bovenop en zal ze binnenkort te zien zijn in haar eigen docusoap op VTM.

Stemproblemen werden niet gereserveerd voor Natalia alleen. Ook Pim, Wouter, Hadise, Sandrine & Frans Bauer moesten dit jaar optredens annuleren wegens stemproblemen, Volgens de laatste berichtgeving hebben al deze artiesten hun stem 100% terug en zetten zij vanavond het jaar feestelijk in.

Belle Perez was dit jaar ook niet te stoppen met de zomerhit “Ave Maria” had zij terug een hit te pakken en was zij in nagenoeg alle afleveringen van TOTZ aanwezig. Ook zette zij 2 keer het sportpaleis op zijn kop met haar Mega Latino Concert. Hetzelfde deed zij ook in de Heineken Music Hall met Latin Fever.

In dat zelfde sportpaleis ging ook het dak eraf tijdens Milc. Inc Supersized. Regi & Linda stonden er vergezeld van een live band op het podium en lieten het volledige Antwerpse Sportpaleis omtoveren tot een mega danstempel.

In 2006 viel weer heel wat te beleven in Showbizzland. Over enkele dagen mag je het laatste deel verwachten van onze terugblik op 2006 met daarin veel internationaal nieuws en natuurlijk de gebroeders Wouters.

Maar vannacht start alvast 2007 en dit belooft alvast een superjaar te worden met mega concerten. Hou dan ook in 2007 je favoriete site in de gaten want zij wordt meer dan ooit jouw muzieksite!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: