Met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne - Brussel - Kuurne is het klassieke wielervoorjaar dit weekend echt van start gegaan. En over de koers daar geraken we in Vlaanderen nooit over uitgepraat. Hét moment dus voor een nieuwe reeks afleveringen van Extra time koers. Daarin houdt Ruben Van Guchtbijna twee maand lang de vinger aan de pols van het wielervoorjaar.

Wekelijks ontvangt hij vier gasten voor een terugblik op de koersactualiteit en een vooruitblik op de koers van het komende weekend.

Van woensdag 6 maart tot woensdag 24 april (met een onderbreking op woensdag 3 april, want die week is er Vive le vélo), omstreeks 22.00 u. op Canvas en vrtnu.be.

Praten over de koers

Karl Vannnieuwkerke en Tom Boonen zijn vaste praatgasten. De andere gasten worden gekozen in functie van de wieleractualiteit: specialisten, wielrenners en ex-wielrenners. In de eerste aflevering, op woensdag 6 maartkomen Sep Vanmarcke en Oliver Naesen langs.

Later onder meer ook Jan Bakelants, Tiesj Benoot, Yves Lampaert, Bram Tankink en Jolien D’hoore. In de studio van Extra Time koers analyseren ze de wedstrijden: winnaars en verliezers, hoogte- en dieptepunten, opvallende momenten en trends. De gesprekken worden afgewisseld met reportages en fragmenten. En als uitsmijter is er telkens een babbel met een coureur tijdens een autorit na de koers op weg naar huis of hotel.

Van wedstrijd tot wedstrijd

Extra Time koers wordt op woensdag uitgezonden op Canvas, van 6 maart tot 24 april. Er is die dagen in de namiddag vaak ook live wielrennen op Eén, van Parijs-Nice op 13 maart tot de Waalse Pijl op 24 april. Uiteraard wordt over die wedstrijden nagekaart in Extra Time koers.

Daarnaast is er een terugblik op de koers(en) van de afgelopen week, maar vooral een vooruitblik naar de topklassiekers als de Strade Bianche (9.3), Millaan-Sanremo (23.3) Gent-Wevelgem (31.3), De Ronde van Vlaanderen (7.4), Parijs–Roubaix (14.4), de Amstel Gold Race (21.4) en Luik-Bastenaken-Luik (28.4).

In een nieuwe reeks van De kleedkamer blikt Ruben Van Gucht vanaf maandag 18 maart ook terug op memorabele edities van een aantal voorjaarsklassiekers. Meer informatie daarover vindt u hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: