Het debuutalbum van Pearl jam, 'Ten', is door de luisteraars van KINK wederom gekozen tot beste album ooit gemaakt. Het album, waar onder meer de hits als 'Black' en 'Alive' op staan, voert daarmee de KINK Album Top 1000 aan. die vanaf maandag 8 juli twee weken lang te horen is op het radiostation. 'AM' van Arctic Monkeys stijgt flink door naar de 4e plaats, 'Pergola' van Johan is het hoogst genoteerde Nederlandse album, op nummer 10.

De top 10 van de lijst ziet er als volgt uit:

01 Pearl Jam - Ten
02 Nirvana - Nevermind
03 Muse - Origin of Symmetry
04 Arctic Monkeys - AM
05 Radiohead - OK Computer
06 Queens of the Stone Age - Songs for the Deaf
07 Oasis - (What's the Story) Morning Glory
08 The Black Keys - El Camino
09 Metallica - Metallica (The Black Album)
10 Johan - Pergola

Hoge nieuwe binnenkomers dit jaar zijn onder meer 'Prelude to Ecstasy' van Last Dinner Party, 'Dead Club City' van Nothing But Thieves, 'Clancy' van Twenty One Pilots en 'Blame My Ex' van The Beaches. De volledige lijst staat op kink.nl.

De KINK Album Top 1000 is van maandag 8 tot en met vrijdag 19 juli dagelijks te beluisteren bij KINK en wordt gepresenteerd door onder andere Michiel Veenstra, Eric Corton, Stefan Koren, Tim Op het Broek en Jasper Leijdens.

KINK is in de Randstad te ontvangen op vier FM-frequenties (Utrecht FM 97.3, Noord-Holland FM 98.0 en FM 98.3 en Zuid-Holland FM 97.6) en in heel Nederland via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. KINK is ook te ontvangen via de digitale kabel van Odido (kanaal 1030), Delta (kanaal 876) en Caiway (kanaal 815). Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Naast KINK zijn er ook de themazenders KINK 80's met de beste alternatieve muziek uit de jaren 80, KINK 90's met de beste alternatieve muziek uit de jaren 90 en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over