Ten, het legendarische debuutalbum van Pearl Jam uit 1991 is ook dit jaar de nummer 1 in de KINK Album Top 1000. De lijst met de beste alternatieve albums ooit gemaakt is de afgelopen twee weken uitgezonden op radiostation KINK. OK Computer van Radiohead is tweede geworden, de derde plaats is voor Origin Of Symmetry van Muse.

De lijst is samengesteld op basis van meer dan 40.000 stemmen die de afgelopen weken zijn uitgebracht door de luisteraars van KINK, waarna er een tweede stemronde begon voor de top 10.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:
1. Pearl Jam - Ten
2. Radiohead - OK Computer
3. Muse - Origin Of Symmetry
4. Nirvana - Nevermind
5. Metallica - Metallica (The Black Album)
6. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
7. Queens Of The Stone Age - Songs For The Deaf
8. Editors - An End Has A Start
9. Oasis - (What's The Story) Morning Glory?
10. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine

De finale van de KINK Album Top 1000 is vanmiddag om 17:00 uur, als Ten van Pearl Jam integraal gedraaid wordt. Om van nog meer tracks te genieten zendt KINK zaterdag 24 juli tussen 10:00 en 19:00 uur de bovenste 100 albums nog een keer uit, maar dan met niet eerder gedraaide tracks.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over