De 1000 beste albums aller tijden hoor je nu op KINK!

Ten, het legendarische debuutalbum van Pearl Jam uit 1992 is de nummer 1 in de KINK Album Top 1000. De lijst met de beste alternatieve albums ooit gemaakt wordt nog tot en met 17 juli uitgezonden op radiostation KINK. Nevermind van Nirvana is tweede geworden, de derde plaats is voor OK Computer van Radiohead.

De lijst is samengesteld op basis van meer dan 40.000 stemmen die de afgelopen weken zijn uitgebracht door de luisteraars van KINK en is sinds maandag 6 juli elke dag - ook in het weekend - van 8 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds te horen op KINK. De Album Top 1000 wordt gepresenteerd door dj's Michiel Veenstra, Tim op het Broek, Tessa Mol, Jasper Leijdens, Femke van der Veen en Stefan Koren.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

1. Pearl - Jam Ten
2. Nirvana - Nevermind
3. Radiohead - OK Computer
4. Muse - Origin of Symmetry
5. Metallica - Metallica (The Black Album)
6. Queens Of The Stone Age - Songs for the Deaf
7. Oasis - (What's the Story) Morning Glory?
8. Rage Against The Machine - Rage Against The Machine
9. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
10. Green Day - Dookie

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore en KINKNL met de beste muziek uit eigen land.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over