Vrijdag is het erop of eronder voor de Rode Duivels, dan nemen ze het op tegen voetbalgigant Brazilië in de kwartfinale van het WK in Rusland. En waarschijnlijk ligt die avond weer veel druk op de schouders van ene Eden Hazard. Het succes van de Rode Duivels zit hem zonder twijfel in collectief talent, maar een ploeg die wereldkampioen wil worden heeft binnen die groep minstens één echt supertalent nodig. Voor de Rode Duivels is dat al zeker Eden Hazard.

In Telefacts Zomer brengt Julie Colpaert een portret van Hazard. Dagenlang is hij gevolgd en in de reportage komt hij naar voor als een coole, relaxte man die zich vooral wil amuseren op het veld en verder liefst zo normaal mogelijk wil zijn. “Als ik met voetbalpensioen ga, wil ik misschien in een warm land op een boerderij gaan wonen ofzo”, vertelt hij in een dubbelgesprek met zijn absolute boezemvriend Christian Benteke. “Mensen vragen mij waarom al mijn beste vrienden Afrikanen zijn: ik denk omdat ik van hun manier van leven hou. Ik denk zelfs dat ik in een vorig leven een Afrikaan ben geweest”, lacht Hazard.

Collega Rode Duivel Michy Batshuayi herinnert zich een anekdote: “Toen ik bij Chelsea kwam, ging ik met Eden naar de gym van de club. Eden zei toen tegen mij: Michy, weet je dat het de eerste keer in al die jaren is dat ik hier kom! Ik ben nog nooit in de gym geweest! Dat is gewoon hoe hij is: een superprof, maar op zijn manier”.

Eden Hazard is ook 100% een familieman. Zijn gezin komt boven alles. Ploegmaats weten dat hij bij Chelsea van de trainer ook altijd wat meer mag. “Als we op afzondering gaan, gaat Eden in de namiddag eerst een paar uren naar huis naar zijn kinderen en hij sluit dan later aan bij de groep. Hij is de enige uitzondering die dat mag doen. De coach weet ook dat hij anders toch niet de beste Hazard op het veld krijgt”, vertelt een ex-ploegmaat.

In de reportage praten ook Thierry en Carine Hazard, zijn ouders, Kylian en Thorgan, zijn broers en naast Christian Benteke en Michy Batshuayi ook nog Marouane Fellaini.

Eden Hazard, speelvogel op het wereldvoetbaltoneel, in Telefacts Zomer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over