Paulee Curran is het prototype van een motorbendelid: ruig, vol tattoos en met een strafblad zo lang als de Route 66. Alleen heeft Paulee het criminele luik van het ‘bikersleven’ afgezworen en rijdt hij nu door de Verenigde Staten om het woord van God te verspreiden: “Er zat veel agressie in mij", vertelt Paulee,“Ik had altijd twee wapens op zak en nog een geweer in de auto. En vooral: ik was niet bang om ze te gebruiken. Maar op de dag dat ik in de gevangenis zou belanden, kwam God in mijn leven. En ik heb mij bekeerd.”

Paulee is de stichter van de Christian Bikers, een organisatie die intussen al 300.000 leden telt en de bedoeling heeft om gewelddadige bikers te bekeren tot een vreedzaam leven.

In het milieu hebben de Christian Bikers aanzien en dwingen ze respect af. “De andere bikers weten dat we een slecht verleden hebben, net zoals hen, en dat we gered zijn door Jezus Christus. We vertellen hen erover zodat ook zij een leven vol liefde kunnen leiden en naar de hemel gaan, niet naar de hel.”

In Telefacts Zomer neemt Paulee een reportageploeg mee in de gesloten wereld van de motorbendes, nu donderdag 11 juli 2013 om 21u45 bij VTM.

Christian Bikers, motorrijders voor Jezus donderdag 11 juli 2013 in Telefacts Zomer om 21.45 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: