We maken het allemaal wel eens mee als we gaan winkelen. Verkopers zijn professionals, getraind in het overtuigen van hun klanten. We denken dat hun praatjes op ons geen invloed hebben, maar toch voelen we het in onze portemonnee. Hoe kan je verkooptrucs herkennen en vooral… hoe kan je je er tegen wapenen? Om dat uit te zoeken zet Telefacts op dinsdag 12 mei 2015 een experiment op.

Telefacts stuurt twee koppels op pad met een boodschappenlijstje. Ze trekken naar de slager, willen een nieuwe wasmachine en zijn ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken en wagen. Het eerste koppel bereidt zich niet voor, het tweede koppel wordt gecoacht door twee experts.

Jochen Roef is psycholoog en bestudeert hoe verkooptechnieken ons beïnvloeden. Hij gebruikt die kennis om verkopers te trainen. Geert Dehouck geeft al 25 jaar opleiding aan verkopers. Hij heeft tal van nieuwe verkooptechnieken uitgewerkt en verschillende internationale prijzen gewonnen. Geert Dehouck: “Je moet altijd meer ogen hebben dan de verkoper. De verkoper heeft er maar twee nodig. Als klant hebt u er wel 1000 nodig. Op die 250 gram preparé verkoopt de slager 45 gram meer. Dat is 15%. Kunt u zich voorstellen bij 100 klanten per dag? Dat zijn een aantal koeien en varkens meer per jaar.” Jochen Roef raadt de consument aan om niet meteen zijn budget prijs te geven en zich beter voor te bereiden: “Als je zegt dat je het allemaal nog niet goed weet, geef je de verkoper het signaal: doe maar wat met ons.

Wie zich houdt aan de tips van de experts kan heel wat geld uitsparen. Telefacts maakt de rekening.

Stan Van Samang, Muzikale God

Telefacts duikt op dinsdag 12 mei 2015 in het leven van één van de meest gevraagde en populaire artiesten van dit moment. Stan Van Samang liet zich uitzonderlijk 24 uur lang volgen door een cameraploeg en liet hen binnenkijken in zijn hoofd en in zijn leven.

Na zijn deelname aan het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ staat de Facebook-pagina van Stan Van Samang roodgloeiend. Zijn agenda slibt minuut na minuut dicht. Hoe beleeft hij deze momenten zelf? Wat denken zijn ouders van deze nieuwe hype? Hoe gaan muzikale vrienden om met zijn drukke agenda? Stan grijpt de kansen die hij kan grijpen en probeert er ten volle van te genieten, maar het is moeilijk.

Telefacts slimme verkooptrucs onthuld en Stan Van Samang, muzikale god dinsdag 12 mei 2015 om 21.45 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: