Naar aanleiding van de bekendmaking van de Nederlandse Koningin Beatrix dat zij de troon afstaat aan haar zoon Willem Alexander brengt het actualiteitenmagazine Telefacts op dinsdag 29 januari 2013 een exclusief portret van de toekomstige Koningin Maxima. Als tweede reportage in Telefacts: het groenste gezin van België.

Maxima, prinses van de Nederlanders
Telefacts brengt op dinsdag 29 januari 2013 een exclusief portret van de toekomstige Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Een jaar lang heeft de Nederlandse publieke omroep het koppel gevolgd, met de absolute focus op Maxima. Maxima bezoekt stichtingen en projecten in het buitenland, maar brengt ook haar kinderen naar school. In de reportage gaat het over haar inzet voor de armen, haar rol als moeder, haar afkomst en hoe ze tegen het koningschap van haar man aankijkt.

Het groenste gezin van België
De meeste mensen zijn intussen wel een beetje milieubewust: groene energieleverancier, afval sorteren en misschien zelfs af en toe de auto laten staan ten voordele van de fiets of het openbaar vervoer.

Maar je hebt groen… en donkergroen. Tot die laatste groep behoort het gezin van Evelien Mathijssen. “Een vaatwasser hebben we niet, een microgolfoven ook niet, ook geen tv, geen radio, zelfs geen koelkast.”, vertelt Evelien. “In de tuin gebruiken we een zeis in plaats van een grasmaaier, we steken nauwelijks lampen aan in huis, slapen met z’n vieren in 1 bed en wassen ons met regenwater. Verder leven we heel normaal”, verduidelijkt Evelien.

De ecologische voetafdruk van Evelien is 7 keer lager dan die van een gemiddeld gezin en behalve milieuvriendelijk, leeft ze uiteraard ook erg zuinig. “Maandelijks 10 euro voor water en 8 euro voor elektriciteit”.

Telefacts leeft een dagje mee in het groenste gezin van het land.
Telefacts vanavond om 21.25 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: