Ryanair: niet altijd even goedkoop

Ryanair brengt je heen en terug naar Rome, Barcelona of Londen voor een prik. Of toch als je je houdt aan de regels van de low-cost vliegtuigmaatschappij. Want wie niet bij de les is, betaalt vaak een pak meer. Een kilo te veel in je bagage? Je betaalt een extra kost. Ticket niet afgeprint en meegebracht op de luchthaven? Je betaalt ook hiervoor een extra kost.

Cathérine Moerkerke wilde antwoorden van vliegbaas Michael O’Leary zelf en trok naar de luchthaven van Dublin. Daar liet de grote baas van Ryanair heel uitzonderlijk een interview toe in zijn hoofdkwartier. Terwijl hij voorbije vrijdag 20 september 2013 zijn aandeelhouders nog vertelde dat hij “minder streng zou worden tegenover de passagiers”, bleef hij tegenover Cathérine zijn strategie verdedigen. Daarenboven dreigde hij nog eens om minder vanop de luchthaven van Charleroi te vliegen als de Waalse regering de plannen doorzet om een extra belasting op vliegtuigtickets in te voeren.

Daarnaast praatte Telefacts met ex-personeelsleden van Ryanair. En het actualiteitenmagazine deed ook zélf de test. Redacteurs trokken naar Barcelona, Dublin en Bergamo met te zware koffers en fout gespelde namen. De tickets voor de vluchten waren goedkoop. Maar hoeveel betaalden ze uiteindelijk?

Sint-Oda: als psychiatrie geen hulp biedt

Het 13-jarig autistisch meisje dat al enkele dagen in een psychiatrische instelling voor volwassenen verblijft, kan nu woensdag 25 september 2013 misschien naar een ‘juiste’ plaats. Als de vrederechter de collocatie opheft, dan is er plaats in het observatiecentrum Sint-Oda in Overpelt.

Telefacts maakte al kennis met haar nieuwe tijdelijke thuis, de bewoners en de begeleiders. En met Wouter: een jongen van 24 die tijdens zijn tienerjaren ook pendelde tussen psychiatrische instellingen voor volwassenen en nu een plek heeft in Sint-Oda. Telefacts ging samen met mama Suzy op bezoek bij Wouter.

Vanavond, dinsdag 24 september 2013 om 21.40, geeft Telefacts het antwoord op uw vragen omtrent deze twee actuele thema’s.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: